Muk i tuga na severu Kosmeta! Građani pale sveće stradalim Srbima, dok plaču nadleće ih helikopter (FOTO/VIDEO)

26.09.2023

17:26 >> 19:53

0

Građani na severu Kosova i Metohije organizovali su veliko okupljanje kako bi odali počast stradalim Srbima u okršaju sa tzv. kosovskom policijom

Muk i tuga na severu Kosmeta! Građani pale sveće stradalim Srbima, dok plaču nadleće ih helikopter (FOTO/VIDEO)
Srbi pale sveće poginulim borcima - Copyright FOTO TANJUG/ STR/bs

U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije Srbi nastavljaju da pale sveće i odaju počast tragično stradalim sunarodnicima od strane Kurtijevih specijalaca u Banjskoj kod Zvečana.

Reke ljudi okupljaju se od 18 časova u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i u tužnoj povorci oplakuju smrt svojih prijatelja, komšija sunarodnika Stefana Nedeljkovića, Igora Milenkovića i Bojana Mijailovića.

U Kosovskoj Mitrovici svojim sunarodnicima su se pridružili i otac, supruga i čitava porodica mučki ubijenog Stefana, a tu su i predstavnici Srpske liste koji sa narodom odaju počast stradalima.

Od danas je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost.

Sve zabavne aktivnosti su otkazane, a zastave su na zgradama srpskih institucija spuštene na pola koplja.

"U ime Srpske liste i srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama stradalih, a povređenima želimo brz oporavak", navodi se u saopštenju.

Leposavić: Dok Srbi jecaju nadleće ih helikopter

Na stotine žitelja Leposavića izašlo je večeras da zapali sveće i oda počast poginulima u tragičnom događaju u nedelju u selu Banjska.

Tišinu prekidaju samo jecaji supruga poginulih, dok građani jedan po jedan prilaze kako bi zapalili sveću i ostavili sveće pored fotografija tragično nastradalih.

Niz ulicu su stigle i kolege jednog od njih iz Doma zdravlja Leposavić, noseći u rukama njegovu fotografiju.

U trenucima kada su se građani Leposavića okupili, čulo se nadletanje helikoptera.

Podsetimo, do sukoba grupe Srba i kosovske policije došlo je u noći između subote i nedelje u 2.34 sati kada je na ulazu u selo Banjska došlo do pucnjave u kojoj su, kako su objavile prištinske vlasti, upucana dva kosovska policajca od kojih je Bunjaku podlegao povredama.

Pucnjava je nastavljena i tokom dana, a grupa Srba je sklonište našla u manastiru Banjska. Tek u popodnevnim satima u nedelju je došlo do smirivanja situacije. Prema poslednjim podacima, u sukobu su ubijena četvorica Srba dok su dvojica teško ranjena. Kosovska policija je uhapsila šestoricu Srba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike