Srećan praznik: Predsednik Vučić na prikazu naoružanja u Nišu, građani i deca prilaze da ga pozdrave i slikaju se sa njim

15.09.2023

16:11

0

Prikaz naoružanja održava se u kompleksu Niške tvrđave od 16 časova

Srećan praznik: Predsednik Vučić na prikazu naoružanja u Nišu, građani i deca prilaze da ga pozdrave i slikaju se sa njim
Copyright Tanjug/Radule Perišić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije, kao i svečanoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Prikaz naoružanja održava se u kompleksu Niške tvrđave od 16 časova, uz predsednika Vučića su i ministar odbrane Miloš Vučević i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pink/Printscreen
 

 

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu.

U okviru prikaza biće izveden nalet vazduhoplova i ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Na današnjem prikazu biće izložen veliki broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Pink/Printscreen
 

 

Takođe, prikaz će izvesti i pripadnici 63. padobranske brigade.

Predsednik je zamolio pripadnike vojske da umesto da prikaz traje danas do 19 časova, da produže do 20 ili 21 sat.

"Da Nišlije vide svoju vojsku i oružje, ostanite i duže da Nišlije vide", poručio je Vučić.

Predsednik je pitao pripadnike vojske da li su zadovoljni novim uniformama i poželeo im srećan rad.

Pink/Printscreen
 

 

Vučić je pogledao zaštitne šlemove, zaštitne naočare, komplet prsluk sa zaštitnom keramičkom pločom nivoa zaštite 3,  zaštitom za laktove i kolena... Pogledao je ruski protivoklopni sistem Kornet, zatim protivoklopni raketni sistem 9K111, dalekometnu snajpersku pušku, automatski bacač granata, minobacace koji koriste različite kalibre, pušku Crna strela...

Vučić je pitao vojnike da li imaju dovoljno bojeve i vežbovne municije, zatim je pogledao streljačko naoružanje specijalnih jedinica i puške Scar, hekler, modularne..

Vučiću su prilazili građani i deca da ga pozdrave i slikaju se sa njim.

Pink/Printscreen
 

 

Na današnjem prikazu izložen je velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

 

Početak svečane manifestacije je u 18 časova, u Sportskoj hali Čair u Nišu.

Praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike