Srpska lista: Međunarodna zajednica ćuti na antisrpske akcije Prištine, srpski narod ne prihvata izbore pod pretnjama

20.08.2023

07:34

0

Srpska lista će biti uz Nebojšu i porodicu Virijević ali i sve srpske porodice koje su na udaru Kurtijevog režima, navodi se u saopštenju

Srpska lista: Međunarodna zajednica ćuti na antisrpske akcije Prištine, srpski narod ne prihvata izbore pod pretnjama
Copyright Tanjug/AP/Dejan Simićević

 Srpska lista (SL) ocenila je sinoć da je cilj, kako navode, podrške međunardone zajednice antisrpskim akcijama prištinskih vlasti da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu KiM i poručila da srpski narod neće prihvatiti izbore pod pretnjama, ucenama i pritiskom.

U saopštenju povodom odluke da Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića bude određen jednomesečni pritvor, navodi se da "sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice" na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor, "jasno govori da se te antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice".

"Cilj ove podrške je namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

Ovom prilikom im poručujemo da je srpski narod prozreo njihove namere i da ih sa gnušanjem odbacuje", poručuju iz SL. Ističe se da izbore pod pretnjama, ucenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvatiti srpski narod i politički predstavnici Srba sa KiM.

U saopštenju se podseća da je danas "u politički montivisanom i montiranom postupku", kako se navodi, kosovski sud bez ikakvog osnova i dokaza odredio jednomesečni pritvor Nebojši Virijeviću, vrednom i poštenom domaćinu i ocu troje dece, na osnovu prijave "Kurtijevog poslušnika Radoice Radomirovića"

. "Srpska lista će biti uz Nebojšu i porodicu Virijević ali i sve srpske porodice koje su na udaru Kurtijevog režima zbog želje da ostanu svoji na svome i sačuvaju srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike