Veoma bliski sa uhapšenim za organizovanu trgovinu drogom! Narko-veze Kurtija i Svečlje

16.08.2023

11:21

0

Autor: 24sedam

Prema podacima Državne policije Albanije, tok turističke sezone iskorišćen je i za trgovinu drogom sa Kosova u Albaniju

Veoma bliski sa uhapšenim za organizovanu trgovinu drogom! Narko-veze Kurtija i Svečlje
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

Hapšenje odbornika Kurtijevog Samoopredeljenja Besnika Mujecija u Albaniji, zbog sumnje da je umešan u šverc narkotika, samo je potvrda da su vlasti u Prištini upletene u kriminalne radnje. Mediji u Albaniji izveštavaju o zapleni i hapšenjima koja su izazvala buru reakcija.

Prema poslednjim informacijama albanske policije, Besnik Mujeci neće biti izručen Prištini, a zahtevane su od kosovskih vlasti dodatne informacije o Mujeciju i Mihatu Ramadaniju, koji je takođe uhapšen i koji je građanin tzv. Kosova.

Podsetimo, prema podacima Državne policije Albanije, tok turističke sezone iskorišćen je i za trgovinu drogom sa Kosova u Albaniju. Rečeno je da se droga prevozi i autobuskim linijama Priština - Tirana. 

Državna policija je saopštila da je droga nakon što je stigla autobusom u Tiranu prevezena iznajmljenim automobilima.

 

 

Tokom akcije uhapšeni su Mithat Ramadani (30) i Besnik Mujeci (40) , obojica iz Prištine, i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26) sa prebivalištem u Tirani. U ovoj akciji zaplenjeni su narkotici u vrednosti od skoro pola miliona evra. U pošiljci se nalazilo 11.300 tableta ekstazija. 

Da su i prištinske vlasti bliske sa trgovcima drogom, svedoče i fotografije koje su osvanule na društvenim mrežama ubrzo po hapšenju. 

Član Demokratskog saveza Kosova Berat Rukići objavio je na Fejsbuku fotografiju odbornika Samoopredeljenja u Skupštini Prištine Besnika Mujecija sa ministrom policije Dželjaljom Svečljom

 

 

Mediji na albanskom objavili su i fotografiju premijera privremenih prištinskih institucija i lidera Samoopredeljanja sa uhapšenim članom svog Pokreta Besnikom Mujecijem, koji uhapšen pri zapleni droge u Albaniji.

Bonus video:

Rukići je na Fejsbuku napisao kratku objavu o bliskosti "trgovca" drogom sa ministrom policije.

Na društvenim mrežama postoji i fotografija Aljbina Kurtija sa uhapšenim Mujecijem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike