Vučić: Ako mi podržavamo teritorijalni integritet BiH, a što vi ne podržavate teritorijalni integritet Srbije?

04.08.2023

21:28

0

Predsednik je naglasio i da će učiniti sve da se pomaže srpski narod u Republici Srpskoj, i da je siguran da će Srpska uvek kada god to može pomagati svojoj Srbiji

Vučić: Ako mi podržavamo teritorijalni integritet BiH, a što vi ne podržavate teritorijalni integritet Srbije?
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da očekuje da BiH podrži teritorijalni integritet Srbije.

- Ako mi podržavamo teritorijalni integritet BiH, a što vi ne podržavate teritorijalni integritet Srbije u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom 124 4 - upitao je Vučić u Prijedoru na manifestaciji Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji".

On je istakao i da odgovora nema ni na jedno konkretno pitanje kao i na ono zašto su protiv toga da se osnuje konzulat u Bijeljini.

- Pa evo mi hoćemo, i koliko god hoćete konzulata osnujte u Srbiji. I za svih 50 ako hoćete dobićete dozvolu za 24 sata, šta je problem da osnujemo konzulat. Mislite da nam je neko odgovorio, nije - istakao je Vučić.

On je rekao i da zna da dolaze i predstoje teška vremena, i da je sa zapadom imao najviše razgovora od svih sprskih predstavnika.

- Naučio sam, oni su veliki i jaki, mi smo mali, ali sam naučio sve njihove trikove. Da me uplaše - teško, da sa njima moramo da radimo i gledamo u budućnost moramo, ali da nas pravite ludim i ponižavate naš narod u tome nećemo da učestvujemo - rekao je predsednik.

Vučićje rekao i da će učiniti sve da se pomaže srpski narod u Republici Srpskoj, i da je siguran da će Srpska uvek kada god to može pomagati svojoj Srbiji.

On je dodao da Srbi sa ove strane Drine vole Srbiju, ali je istakao i da treba da znaju koliko njih Srbi iz Srbije vole.

Vučić je rekao da Srbi danas znaju šta je Jasenovac, da danas kada se ponose svojim rodom, imenom i prezimenom, svojom čestitom i slavnom prošlošću, kada deca znaju šta su Jasenovac i Oluja svi u Prijedoru, Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku, Trebinju i Doboju i svakom drugom mestu u Srpskoj treba da znaju koliko ih Srbija i Srbi vole.

- Koliko vas volimo i koliko nam značite i koliko bez vas ne možemo - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike