Vučić o potresnim detaljima sa Petrovačke ceste: "Postavili smo mali drveni krst, na mestu gde je baka Darinka izgubila svoju decu i unuke"

04.08.2023

19:51

0

Hteli ste da ubijete i decu, i njihove deke i bake - istakao je predsednik

Vučić o potresnim detaljima sa Petrovačke ceste: "Postavili smo mali drveni krst, na mestu gde je baka Darinka izgubila svoju decu i unuke"
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenima na obaležavanju godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja", tokom koje je izbeglo je više od 200.000 Srba, a nestalo njih oko 2.000.

- Za ljude koji ne znaju, postavili smo mali drveni krst, na mestu gde je baka Darinka izgubila svoju decu, unuke, mesto gde su poginuli deca Nevenka, Žarko Rajić, mesto gde su poginuli otac i sin, Darko Vuković. Decu su pobili, a sada sam išao da vidim kako izgleda to mesto. 28 godina razmišljam kako je to moguće, da greškom gađate decu i starce. I 28 godina kasnije vidite da greške nije bilo. Nemoguće je da ste na onakvom prostoru napravili grešku. Hteli ste da ubijete i decu, i njihove deke i bake - istakao je predsednik.

Zatim je, dodao je, u Beogradu doneta odluka da se podigne optužnica protiv onih koji su učestvovali u ubistvu te dece.

"Niko iz sveta nije rekao, ni iz jedne zemlje, sa Zapada nam niko nije rekao da je odličan posao uradilo Tužilaštvo za ratne zločine i da ubistvo dece ne sme da bude nekažnjeno. Ćutali su kao zaliveni. Protiv mene je krenula sveopšta hajka u svim hrvatskim i sarajevskim medijima koja traje danima i nedeljama, jeste li primetili da se neko u Srbiji zabrinuo, pa reagovao. Pa ne, ćute", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija nastavila da radi, a da je on pitao strance da li hoće da puste i da smrt Žarka, Nevenke, Darka, Jovice, ostane nekažnjena.

"Muk, tišina, baš ih briga zato što su to srpska deca, a srpska deca, ma koliko to jezivo zvučalo i nisu deca, neka druga su deca. Nečija tuđa su deca, a naša su deca samo za nas. Od njih ne očekujte suzu i naše suze nikada roditelja neće imati sem nas samih,i zato je važno da mi budemo okupljeni, da mi Srbi budemo jedinstveni, da mi znamo šta nam je činiti, da se mi ne damo, da se mi držimo zajedno i da mi kažemo šta je to što se dogodilo i da od toga nikada ne odustanemo", istakao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike