Vučić: Nikada ne igram nikakve duple igre, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja KiM

04.08.2023

11:27

0

Vučić je ponovo istakao da Srbija uvek poštuje teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i Ustav, kao i prava tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH

Vučić: Nikada ne igram nikakve duple igre, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja KiM
Copyright Foto: TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada ne igra nikakve duple igre, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja Kosova i Metohije i poručio da je Srbija spremna da pomogne svima, narodu Republike Srpske i onima iz bošnjačke sredine.

„Uvek sam veoma iskren i pošten. I nikada se ne igram nikakvih duplih igara, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja Kosova i Metohije, niti po pitanju bilo čega drugog“, rekao je Vučić.

Vučić je ponovo istakao da Srbija uvek poštuje teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i Ustav, kao i prava tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH.

„Recimo, ako me pitate za konzulate, ako hoćete da otvorite konzulat BiH u Nišu, Kruševcu, izvolite. U Novom Pazaru smo dali sve dozvole, eto, šta god hoćete, može. To je za nas pitanje normalnih, racionalnih nacionalnih odnosa“, rekao je Vučić.

Besmislenim smatra, kako je rekao, nepotrebne priče o zaverama koje zavađaju narode. Vučić nije želeo šire da govori o američkim sankcijamama direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, ali je dodao da treba pronaći rešenje na koji način prevazići ekonomske i političke prepreke koje iz toga proizilaze.

On je odbacio spekulacije prema kojima je Srbija „faktor nestabilnosti u regionu“.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Vučić je kazao da je ona budućnost i da sve zavisi od toga koliko će "pametnih ljudi u regionu biti okupljeno oko te ideje".

Probleme, istakao je, stvaru samo oni koji čeznu za sukobima kako bi konačno mogli da budu nešto, pošto u miru ne mogu da budu ništa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike