Dodik i Vučić dolaskom na Petrovačku cestu pokazuju srpsko jedinstvo i slogu!

04.08.2023

09:59

0

"Srpski narod treba da se čuva novih stradanja i da zato treba da se drži zajedno"

Dodik i Vučić dolaskom na Petrovačku cestu pokazuju srpsko jedinstvo i slogu!
Copyright FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA (STF)/ TANJUG

Predsednik Udruženja proteranih građana opštine Drvar Mile Marčeta izjavio je danas da se na Petrovačkoj cesti pre 28 godina dogodio genocid nad nedužnim srpskim narodom, ali o tome celi svet ćuti.


Marčeta je pozvao stanovništvo Krajine da dođe danas u Bosanski Petrovac i da pokaže da nikada nije zaboravilo Petrovačku cestu.

- Predsednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić svojim dolaskom na Petrovačku cestu pokazuju srpsko jedinstvo i slogu, kao i da brinu o svom narodu. Dolazak Dodika i Vučića u Bosanski Petrovac veoma je značajan jer oni daju primer da se nikada ne sme zaboraviti istorija, ali i ovaj strašni zločin u leto 1995. godine, rekao je Marčeta u izjavi za Srnu.

On je poručio da srpski narod treba da se čuva novih stradanja i da zato treba da se drži zajedno.

Marčeta je istakao da međunarodna zajednica nije odala poštovanje narodu iz Krajine, Dalmacije, Banije, Like i Korduna kada je reč o strašnom stradanju na Petrovačkoj cesti.

"Niko nikad nije pomenuo genocid koji se dogodio Srbima iz Republike Srpske Krajine. Genocid se desio i to treba da bude u glavama svih koji raspravljaju često o Srbima", rekao je Marčeta i dodao da su Srbi kroz vekove izloženi stradanjima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u okviru obeležavanja Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u Pogromu "Oluja", položiti cveće na Petrovačku cestu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca.

Dodik i Vučić posetiće spomen-obeležje i budući kompleks sa spomen-kapelom srpskim izbeglicama ubijenim na Petrovačkoj cesti u selu Janjila, a očekuje se da će događaju će prisustvovati i Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije sa sveštenstvom.
Iz Kabineta episkopa bihaćko-petrovačkog su naveli da će Dodik i Vučić položiti cveće i odati poštu stradalnicima koji su na tom mestu ubijeni 7. avgusta 1995. godine.

Hrvatska avijacija je pre 28 godina u Pogromu "Oluja" bombardovala srpske izbegličke kolone na putu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike