Neće biti predstavnika lažne države Kosovo: Bisljimiju zabranjeno da ode u Tiranu na sastanak lidera Zapadnog Balkana

17.07.2023

11:26

0

Bisljimija su organizatori sastanka obavestili da je njegov nivo sekundaran i da nije odgovarajući

Neće biti predstavnika lažne države Kosovo: Bisljimiju zabranjeno da ode u Tiranu na sastanak lidera Zapadnog Balkana
Besnik Bisljimi Youtube printscreen - Copyright Youtube/Kallxo printscreen

Na sastanku koji će danas biti održan u Tirani za lidere Zapadnog Balkana, prema pisanjima albanskih medija, neće biti predstavnika lažne države Kosovo jer je potpredsedniku vlade Besniku Bisljimiju odbijeno učešće, prenosi Ekonomija onlajn.

Takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je bio pozvan u Tiranu na sastanak koji se održava u okviru Berlinskog procesa, odlučio je da danas učestvuje na simpozijumu koji se održava na Kritu, a kao predstavnik Kosova trebalo je da učestvuje Bisljimi.

- Međutim, čak ni Bisljimi neće moći da učestvuje, pošto je odbijen jer je njegov nivo sporedni i nije pogodan za današnji sastanak - navodi se u tekstu Ekonomije onlajn.

Bisljimija su organizatori sastanka obavestili da je njegov nivo sekundaran i da nije odgovarajući i da će fajl sastanka biti poslat bezbednom poštom kabinetu premijera.

Na sastanku u Tirani učestvovaće premijer Crne Gore Dritan Abazović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednica Veća ministara BiH Borjana Krišto i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Bonus video:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike