Ristuća: KFOR posvećen misiji u skladu sa Rezolucijom 1244, da osigura bezbedno okruženje za sve na KiM

08.07.2023

23:05

0

Kfor je u potpunosti ostaje fokusiran na implementaciju svog mandata zasnovanog na Rezoluciji 1244 iz 1999. godine - rekao je komandant

Ristuća: KFOR posvećen misiji u skladu sa Rezolucijom 1244, da osigura bezbedno okruženje za sve na KiM
Ilustracija - Copyright Tanjug/str

U Prištini je danas obeležen Međunarodni dan KFOR , a komandant Misije general Anđelo Mikele Ristuća poručio je da je Kfor fokusiran na "verno izvršavanje svog mandata", garantujući svim etničkim grupama život u miru i sigurosti.

Događaj organizuje 27 zemalja učesnica Misije Kfora, u cilju jačanja integracije međunarodnog vojnog osoblja i građana, te promovisanju kulturne raznolikosti unutar Misije kao faktora uspeha i rasta, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

General Ristuća je u svečanom govoru poručio da Kfor nastavlja da izvšava svoj mandat, prenosi Kosovo-online.

printscreen /Youtube / rtk
 

"Evo nas danas, nastavljamo da verno izvršavamo svoj mandat, garantujući da sve etničke grupe u institucijama na Kosovu imaju priliku da žive u miru i sigurnosti. To je časna misija i verujem da ste svi jako ponosni što ste deo nje", rekao je Ristuća.

Dodaje se i da Kfor u potpunosti ostaje fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata - zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine - da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike