Zorana Mihajlović nema meru! Napada i Putina!

24.06.2023

17:21

2

“Sličan se sličnome raduje”, kaže latinska poslovica, a iz ovog primera se jasno vidi da mrzitelj sopstvene zemlje u jednoj državi uvek oseća bliskost sa istomišljenikom iz druge

Zorana Mihajlović nema meru! Napada i Putina!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Bivša ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović oglasila se na društvenoj mreži Instagram i iznela svoj stav o sramnom potezu Evgenija Prigožina koji pokušava da izvede puč, čime je izdao svoj narod i državu.

- Tužno je i pogubno koliko jedan zločinac Putin unižava rusku državu i ruski narod. On je, i uvek će biti ratni kriminalac. A Srbija koju čini slobodarski narod, kojoj je mesto sa evropskim i demokratskim zemljama je na žalost jedina zemlja (pored Belorusije) koja nije uvela sankcije Putinu, i time pokazala da odobrava i invaziju Putina na nezavisnu državu Ukrajinu, kao i sva zverstva koja su vojnici pod Putinovom zastavom činili i čine. Vi koji odlučujete o politici Srbije ne samo da niste dostojni građanki i građana nase zemlje, vi ugrožavate budućnost Srbije. Niste dostojni, sklonite se - napisala je Zorana Mihajlović.

 

 

Mihajlovićeva je baš sada, dakle, predsednika Rusije nazvala zločincem i tom prilikom osudila stav Srbije da ne uvede sankcije Vladimiru Putinu. Time je ona nedvosmisleno podržala izdaju i vojni puč, što ne treba da čudi s obzirom da njeni nalogodavci upravo to priželjkuju u Rusiji. 

Zanimljivo je kako ni u jednom trenutku ona ne pominje Prigožina i njegovu izdaju, već isključivo predsednika Rusije i specijalnu vojnu operaciju i navodna zverstva ruske vojske, zaboravljajući na činjenicu da je Prigožin osnivač vojne grupe "Vagner" čija je "delatnost" profesionalno ratovanje. Štaviše, do pre samo nekoliko dana istomišljenici Zorane Mihajlović su upravo Vagner grupu optuživali za najgore ratne zločine, a sada, kada su se okrenuli protiv sopstvene zemlje, od Prigožinovih odreda prave heroje.

S druge strane, ako Mihajlovićeva otvoreno podržava puč u drugoj suverenoj zemlji, sasvim je sigurno da bi podržala i nešto slično u Srbiji. Naravno, sve zarad sopstvene i koristi njenih nalogodavaca.

“Sličan se sličnome raduje”, kaže latinska poslovica, a iz ovog primera se jasno vidi da mrzitelj sopstvene zemlje u jednoj državi uvek oseća bliskost sa istomišljenikom iz druge. 

Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkan
 

Možda Mihajlovićevoj, kao nekome ko nije služio vojni rok, termin puč nije poznat, ali sasvim sigurno zna da je nasilno preuzimanje vlasti protivustavno i protivzakonito u svakoj zemlji. Zato je zanimljivo da je baš u ovom trenutku, kada se u Rusiji odigrava pokušaj puča, a u našoj zemlji politički protesti opozicije, Mihajlovićeva još jednom kritikovala vlast u Srbiji, čiji je deo do skoro i bila.

To ne čudi s obzirom da se zna da politički vrh Srbije čini sve kako bi sačuvao neutralnost naše zemlje, što ne odgovara Zorani Mihajlović i njenim nalogodavcima. Zato sada koristi priliku ne bi li, pored veoma teške situacije u kojoj se naša zemlja nalazi, dodatno otežala situaciju.

Podržavajući ruske mrzitelje Rusije, samo se potvrđuje da je i doskorašnja ministarka mrzitelj sopstvene zemlje kako svojih nekadašnjih stavova i uverenja, tako i direktno svoje zemlje. Srećom, ona je svoje pravo lice pokazala sada, tako da svi mogu da vide kakvo zlo bi da donese Srbiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike