“Oni nisu teroristi”: Opozicija traži oslobađanje Kurtijevih policajaca (VIDEO)

21.06.2023

12:25

0

Dragan Đilas i opozicija su se otvoreno stavili na stranu Aljbina Kurtija i separatističkog režima iz Prištine

“Oni nisu teroristi”: Opozicija traži oslobađanje Kurtijevih policajaca (VIDEO)
Copyright M.K./ATAImages MUP

Dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočava sa neviđenim pritiscima sa Zapada i pretnjama po Srbiju da oslobodi trojicu tzv. kosovskih policajaca uhapšenih na teritoriji centralne Srbije, vođa opozicije i jedan od predvodnika njihovih političkih protesta - Dragan Đilas se pridružuje zapadnim pritiscima.

- Da li su ti ljudi prešli, sa ove ili one strane 300 metara... Svaka strana priča svoje, a to je nebitno! Oni nisu teroristi kako je to rečeno u saopštenju MUP, jer teroristi ne idu u uniformama sa oružjem nego se kriju! Ako su prešli na ovu stranu, uhapšeni su u skladu sa zakonom i treba da budu vraćeni, nema nikakvog pravnog osnova da se oni zadržavaju – rekao je Đilas gostujući na tajkunskoj N1 televiziji.

Da li za opoziciju ni tzv. OVK nije teroristička?

Koliko je besmislenosti u ovoj izjavi ne treba posebno objašnjavati. To što su Kurtijevi tzv. policajci bili uniformisani ne čini ih manje teroristima, jer kao što znamo i pripadnici tzv. OVK su nosili uniforme, pa niko normalan ne dovodi u pitanje njihov teroristički karakter.

Takođe, iz Đilasove izjave može jasno da se vidi kako opozicija zamišlja Srbiju – kao zemlju u koju bilo ko naoružan može da uđe kad god želi i da se ne plaši nikakvih posledica zbog toga.

Od bezbednosti građana Srbije bitnije su im sankcije Rusiji

Podsetimo, u prethodnih nekoliko dana policija tzv. države Kosovo uhapsila je nekoliko Srba, koji su posle toga bili izloženi torturi i prebijanju. Naravno, opozicija to nijednom rečju nije osudila, ali zato otvoreno pozivaju na puštanje Kurtijevih terorista koji su naoružani upali u centralnu Srbiju.

 

 

Pored toga, opozicija na čelu sa Đilasom konstantno traži uvođenje sankcija Rusiji.

- Sve se promenilo ratom u Ukrajini. Rat u Ukrajini je promenio ceo svet, podigao se neki novi Berlinski zid, neka nova zavesa gde smo mi sa ove strane. Ne možemo da budemo sa ove strane a da glumimo da smo negde drugde. Znači, ovo je naš put, to je pravac Evropa a sve drugo je jedna velika avantura a znate kako smo prošli kroz avanture zadnjih 30 godina i kako smo završili - rekao je Đilas.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike