Đilas traži uvođenje sankcija Rusiji: Još jednom potvrđeno šta je zaista cilj političkih protesta opozicije (VIDEO)

20.06.2023

12:32

0

Rat u Ukrajini je promenio ceo svet, podigao se neki novi Berlinski zid, neka nova zavesa gde smo mi sa ove strane, kaže Đilas

Đilas traži uvođenje sankcija Rusiji: Još jednom potvrđeno šta je zaista cilj političkih protesta opozicije (VIDEO)
Dragan Đilas - Copyright 24sedam

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ponovo je tražio uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

On je to kazao gostujući na tajkunskoj N1 televiziji.

- Sve se promenilo ratom u Ukrajini. Rat u Ukrajini je promenio ceo svet, podigao se neki novi Berlinski zid, neka nova zavesa gde smo mi sa ove strane. Ne možemo da budemo sa ove strane a da glumimo da smo negde drugde. Znači, ovo je naš put, to je pravac Evropa a sve drugo je jedna velika avantura a znate kako smo prošli kroz avanture zadnjih 30 godina i kako smo završili - rekao je Đilas.

Ovime je još jednom jasno potvrđeno za šta se deo opozicije koji organizuje političke proteste ustvari zalaže.

Podsetimo, i Vuk Jeremić je nedavno otkrio pravu pozadinu protesta i otvoreno pričao u kakvim problemima je Vučić u zaštiti interesa Srbije i života Srba na KiM.

- Priština koristi ovakvu fluidnu situaciju da napravi nekoliko agresivnih koraka napred da bi Kurti jednog dana, kad Vučić stabilizuje situaciju u Beogradu u Skupštini i na ulicama, ponudio kao ustupak vraćanje par koraka unazad a što je zapravo ista ona situacija kao pre eskalacije! Vučić u zadnjih mesec-dva dana nema kontrolu nad Srbijom i KiM kao ranije, imaju ROSU na severu, imaju hapšenja Srba...što nije bilo moguće pre par meseci! Srbi su danas manje bezbedni a sve zbog političkih problema koje Vučić ima u Beogradu! To kockarski tip, kakav je Kurti, koristi za sebe - rekao je Jeremić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike