Tajkunski mediji priznali: Protesti opozicije odgovaraju Kurtiju i štete Srbima na Kosmetu (VIDEO)

17.06.2023

20:58

0

Još jednom je potvrđeno da protesti idu u korist Aljbina Kurtije i separatista iz Prištine koji žele da otcepe Kosovo i Metohiju od Srbije

Tajkunski mediji priznali: Protesti opozicije odgovaraju Kurtiju i štete Srbima na Kosmetu (VIDEO)
Copyright Ilustracija/AP Photo/Franc Zhurda/Tanjug/Tara Radovanović

Reporter TV N1 je na protestu dela opozicije intervjuisao francuskog novinara Lorana Ruija. Tom prilikom je još jednom potvrđeno da protesti idu u korist Aljbina Kurtije i separatista iz Prištine koji žele da otcepe Kosovo i Metohiju od Srbije.

- Koliko su za Vas povezani protesti i situacija na severu KiM koja je eskalirala iznenada baš u jeku protesta u Beogradu – upitao je reporter N1 Ruija, na šta je Francuz odgovorio:

- Zanimljivo je da se te dve krize dešavaju u istom trenutku. Te dve krize su na udaru vlasti u Beogradu! Činjenica je da Vlada u Srbiji mora da se suočava sa dve krize u istom trenutku!

Podsetimo, i Vuk Jeremić nedavno otkrio pravu pozadinu protesta i otvoreno pričao u kakvim problemima je Vučić u zaštiti interesa Srbije i života Srba na KiM.

On je, gostujući na tajkunskoj televiziji Novoj S, rekao da akcije opozicije idu u korist Aljbina Kurtija i Prištine.

- Priština koristi ovakvu fluidnu situaciju da napravi nekoliko agresivnih koraka napred da bi Kurti jednog dana, kad Vučić stabilizuje situaciju u Beogradu u Skupštini i na ulicama, ponudio kao ustupak vraćanje par koraka unazad a što je zapravo ista ona situacija kao pre eskalacije! Vučić u zadnjih mesec-dva dana nema kontrolu nad Srbijom i KiM kao ranije, imaju ROSU na severu, imaju hapšenja Srba...što nije bilo moguće pre par meseci! Srbi su danas manje bezbedni a sve zbog političkih problema koje Vučić ima u Beogradu! To kockarski tip, kakav je Kurti, koristi za sebe - rekao je Jeremić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike