Srpska Lista: Kvazi-opozicija čini sve da podeli i uništi Srbe na Kosovu i Metohiji

20.06.2023

16:27

0

Srpska lista podseća da je Jeremić "biranim rečima" hvalio Kurtija, da je on "intelektualac, patriota i prilično stabilan čovek"

Srpska Lista: Kvazi-opozicija čini sve da podeli i uništi Srbe na Kosovu i Metohiji
Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Srpska lista saopštila je danas da je "kvazi opoziciji", u trenucima kada je potrebno biti jedinstven, složan i odlučan u odbrani srpskog naroda i srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, od nasrtaja režima Aljbina Kurtija, palo na pamet da učine sve kako bi uneli podele i oslabili Srbe na KiM.

Istovremeno, Srpska lista se zahvalila građanima koji su ostali suzdržani i nisu naseli na tu provokaciju, ali da su poslali jasnu poruku da "političkim profiterima" nije mesto na građanskim protestima kojima se srpski narod bori za goli opstanak. 

Kako se navodi, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta došli su danas da vide kako "prijatelj njihovog šefa Vuka Jeremića", Aljbin Kurti sprovodi svoj plan proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije. 

Srpska lista podseća da je Jeremić "biranim rečima" hvalio Kurtija, da je on "intelektualac, patriota i prilično stabilan čovek", a da je sa druge strane Kurti prezadovoljan jer je taj isti Jeremić Međunarodnom sudu pravde podneo toliko glupo pitanje čime je dao Prištini najjači argument u dijalogu protiv Beograda.

"Nažalost Aleksić i Ćuta danas nisu došli na sever Kosova i Metohije da podele brige sa ovim narodom i pozovu na jedinstvo već da se slikaju i odu nazad za Beograd. Nisu Aleksić i Ćuta  stigli da kažu porodicama šestoro upucanih Srba, među kojima ima i dece ni reč IZVINI jer su o onom ko je naredio da se oni upucaju govorio hvalospeve. Nisu se izvinili porodicama neosnovano uhapšenih Srba koje u kazamatima širom Kosova i Metohije drži Kurtijev režim bez ikakve krivice, a o Kurtiju su svojevremeno govorili sve najlepše. Došli su da se slikaju i podele Srbe, i u tome su imali podršku Kurtija koji im je omogućio nesmetan prelazak administrativnog prelaza i put bez zaustavljanja do Zvečana", navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike