Orban: U našim DNK imamo dosta sličnosti! Govorio i o KiM: Mi Mađari sve vidimo...

20.06.2023

13:37

0

Smatram da je neprihvatljivo da izbore sa učešćem od 4 odsto prihvata međunarodna zajednica kao legalne, kazao je Orban

Orban: U našim DNK imamo dosta sličnosti! Govorio i o KiM: Mi Mađari sve vidimo...
Copyright Tanjug printscreen

Mađarski premijer Viktor Orban je danas nakon Sednice Strateškog saveta Srbije i Mađarske na početku obraćanja rekao da vrednost placa zavisi od vrednosti placa suseda.

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban rekao je da je jačanje vrednosti Srbije dobro i za Mađarsku.

- Već sam uočio da u našim DNK imamo dosta sličnosti, sloboda, nezavisnost... Kada je predsednik govorio o međusobnom poštovanju, to je zbog tog zajedničkog DNK - poručio je Orban i dodao:

- Kada spojimo naše zemlje u strateškoj saradnji, imaćemo neverovatnu energiju na raspolaganju. Srbija je ključna zemlja Zapadnog Balkana, mislimo da nam predstoje fantastične mogućnosti. Pratimo događaje na Kosovu i vidimo šta se radi Srbima. Smatram od strane međunarodne zajednice da je neprihvatljivo da jedne izbore sa tako malim učešćem prihvataju kao legalne. Mi Mađari to vidimo i jasno nam je. Neprijatelji Srbije jedva čekaju da vam naude - zaključio je.

Tanjug printscreen
 

 

On dodaje da se seća prvog razgovora, i da ga je interesovalo kako je tadašnji premijer Vučić razmišljao o prošlosti.

- Da li je taoc prošlosti, ili razmišlja o budućnosti, koju ćemo da formiramo ne kao taoci budućnosti već kao slobodne zemlje. Vučić je jasno rekao da želi da gradimo svoju budućnost - kazao je mađarski premijer.

Orban dodaje da moramo tražiti mogućnost saradnje sa što više zemalja, i kaže da je Srbija ključna zemlja zapadnog Balkana.

- Na kraju, dragi predsedniče, ja bih pomenuo jednu osetljivu stvar. Mi pratimo događaje na Kosovu i Metohiji pomno, i vidimo šta se radi Srbima. Smatram da je neprihvatljivo da izbore sa učešćem od 4 odsto prihvata međunarodna zajednica kao legalne. Mi Mađari to vidimo, i jasno nam je. A što se tiče hapšenja tri kosovska policajca, ja vas molim da razmislite o tome. Vaši neprijatelji hoće da vam naude, a ja mislim da bi bilo dobro da poslušate našu molbu i vratite tu trojicu policajaca Kosovu. Zato vas molim da razmislite o tome - zaključio je Viktor Orban.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike