Kurti nastavlja sa maltretiranjem Srba na KiM: Kamioni sa srpskom robom još čekaju na Jarinju, Merdaru i Končulju

16.06.2023

08:23

0

Vlada u Prištini zabranila je ulaz kamionima koji prenose robu iz centralne Srbije

Kurti nastavlja sa maltretiranjem Srba na KiM: Kamioni sa srpskom robom još čekaju na Jarinju, Merdaru i Končulju
Copyright AP Photo/Marjan Vucetic

Kamioni sa srpskom robom i dalje čekaju na administrativnim prelazima Merdare, Jarinje i Končulj, pošto im je Priština zabranila da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Vlada u Prištini zabranila je ulaz kamionima koji prenose robu iz centralne Srbije, ali i praznim kamionima sa registarskim tablicama koje izdaje Srbija.

Tanjug/Dopisništvo KIM
 

 

Pripadnici specijalnih jedinica takozvane kosovske policije juče su u srpskoj sredini u Gračanici vršili pretres automobila.

RTS printscreen
 

U blizini ugostiteljskog objekta koji okuplja mlade Srbe u Gračanici i u blizini Doma kulture desetak pripadnika Specijalne policije zaustavljali su sva vozila i vršili kompletan preteres i automobila i ljudi, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Tanjug/Dopisništvo KIM
 

 

Kroz većinski srpsko mesto Gračanicu, u kojoj živi oko 10.000 stanovnika, prolazi magistralni put koji vodi od Prištine prema Gnjilanu.

Tanjug/Dopisništvo KIM
 

 

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na razgovore u Briselu sledeće nedelje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike