Nova provokacija iz Prištine: Vozilima sa srpskim tablicama zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!

14.06.2023

21:27

0

Vlada tzv. Kosova je pre toga donela odluku da zabrani uvoz srpskih proizvoda

Nova provokacija iz Prištine: Vozilima sa srpskim tablicama zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!
prelaz Jarinje - Copyright AP Photo/Marjan Vucetic

Vlada tzv. Kosova donela je večeras odluku da vozilima sa srpskim registarskim oznakama zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju, saopštio je portparol vlade Perparim Krieziu.

Krieziu je za Radio Slobodna Evropa rekao da je Vlada, nakon hapšenja trojice pripadnika policije tzv. Kosova od strane srpskih vlasti, donela odluku da poveća nivo graničnih kontrola.

- Iz bezbednosnih razloga, institucije su odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola. Zbog toga je, kao hitan korak, odlučeno da se zabrani ulazak vozila sa srpskim tablicama na Kosovo i Metohiju, dok se nastavlja analiza situacije od strane bezbednosnih institucija. Sledeće radnje biće preduzete na osnovu preporuka institucija za sprovođenje zakona - objasnio je on.

Podesetimo, Vlada tzv. Kosova je pre toga donela odluku da zabrani uvoz srpskih proizvoda na Kosovo i Metohiju.

Odluka prištinske vlade usledila je nakon što su pripadnici srpske policije uhapsili na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.

Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa GPS uređajima, mapama i drugom opremom, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike