Šiptari maltretiraju srpske vozače na Jarinju: Znaš li gde si došao? (FOTO)

15.06.2023

13:08

0

Šiptarska policija teroriše srpske vozače na administrativnim prelazima i ne dozvoljava ulazak robe iz centralne Srbije.

Šiptari maltretiraju srpske vozače na Jarinju: Znaš li gde si došao? (FOTO)
Copyright RINA

- Čekam od juče od podne, doneta je samo odjednom odluka da se zabrani prelaz teretnjaka. Svi smo tu u kamionima već satima, neizvesnot je velika. Kako će i šta će biti ne znamo. Ovo nije prvi put, svako malo se granica zatvara. Dokle će, videćemo. Koji god je politički problem ide po nama vozačima. Kad god prilazimo granici ne znamo šta će nas snaći, rekao je za RINU vozač kamiona Ramiz Beganović. 

Policajac Albanac pitao Srbina - Znaš li gde si došao?

Iako je putničkim vozilima prelaz adminstrativnog prelaza dozvoljen, vozači ipak sa dozom neizvesnosti stižu na Jarinje, jer kako kažu, nikad se ne zna šta može da ih zatekne na granici. 

- Prošao sam noćas oko jedan sat posle ponoći, i sad se vraćam. Prošao sam bez problema kao vozač putničkog automobila, nema gužve. Na granici nije bilo problema, ali u Kosovskoj Mitrovici mi je prišao jedan "njihov" policajac i pitao "znaš li gde si došao", ja sam rekao da znam i da sam došao u moju kuću, ali on je to svoje potanje opet ponovio. Šta vam kažem, nikad nije sigurno, ali borimo se kako moramo, rekao je Ivan iz Kosovske Mitrovice. 

Odluku o zabrani ulaska kamiona iz centralne Srbije saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja i naveo da je mera donešena iz bezbedonsonih razloga, kao i da će se sprovoditi do nove bezbednosne procene.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike