Predsednik razgovarao sa predstavnicima Kvinte: Zamolio sam ih da spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu (FOTO)

15.06.2023

10:27

0

Vučić je ranije izjavio da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da nikada neće dozvoliti njegov progon

Predsednik razgovarao sa predstavnicima Kvinte: Zamolio sam ih da spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu (FOTO)
Copyright printscreen/instagram/budućnostsribjeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke i šefom delegacije Evropske unije u Srbiji.

- Razgovarao sam sa predstavnicima EU i Kvinte. Zamolio sam ih da učine sve što je u njihovoj moći i spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu - napisano je u objavi na zvaničnom Instagram nalogu predsednika.

Podsetimo, Vučić je ranije izjavio da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da nikada neće dozvoliti njegov progon, ali da "uvek i u svakom trenutku treba da postupamo najmudrije i najpametnije".

- Naša zemlja ne sme da bude pod udarom sankcija. Može da bude ukoliko su potpuno izmišljene i neopravdane, ali da mi učinimo nešto, da tome doprinesemo, ne smemo ni na koji način. Moramo da čuvamo celu Srbiju i njen napredak - poručio je Vučić, gostujući juče na RTS-u.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike