Petković o hapšenju Kurtijevih specijalaca: Žandarmerija je zaustavila opasan naum terorista

14.06.2023

16:06

0

Kurtijevi specijalci su pronađni duboko unutar centralne Srbije, u jednom mestu kod Raške, rekao je Petković

Petković o hapšenju Kurtijevih specijalaca: Žandarmerija je zaustavila opasan naum terorista
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije, nakon što su pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih specijalaca tzv. države Kosovo.

- Danas je antiteroristička jedinica Žandarmerije uhapsila trojicu pripadnika Kurtijevih specijalnih jedinica koji su bili do zuba naoružani sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. Uhapšeni su u 12:38 i to duboko na teritoriji Srbije, u selu Gnjilica u opštni Raška. Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriji KiM i nisu prekršili nijedan međunarodni sporazum, jer nisu prešli administrativnu liniju, oni koji su to prekršili su upravo uradili pripadnici tzv. kosovske policije. Mi smo spremni da ponudimo sve dokaze i da se za to otvori i međunarodna straga, da Britanci i Amerikanci pokažu njihove sateliteske snimke kako bi se pokazalo da nismo ušli ni milimetar tamo, a sve kako bi dokazali da Svečlja laže kada kaže da su oni kidnapovani. Objasnite mi šta oni traže sa dugim cevima, sa automatskim oružjem, mapama, sa GPS uređajem, na teritoriji centralne Srbije, i to u šumi. Istraga će to utvrditi. Kakv je bio plan njihovog dolaska? - kaže Petković.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Petković je rekao da će sve utvrditi istraga naših državnih organa.

Petković se zahvalio srpskoj policiji koja je sprečila albanske teoriste sa punom ratnom opremom, a istraga će utvrditi šta je bio njihov cilj. 

- Za razliku od albanske propagande prema kojoj se ovi teroristi smatraju otetim, ne, oni su uhapšeni jer su prešli administrativnu liniju pod punom ratnom opremom, a oni koji su zapravo oteti su goloruki Srbi koji su oteti od strane tzv. kosovske policije kao što su Lune Milenković, Radoš Petrović i Dušan Obrenović. Naši državni organi se odnose prema propisima tako da ovi teroristi neće biti mučeni i prebijani, za razliku od Obrenovića; Petrovića i Milenkovića. Dušan naročito jer je pretučen toliko da mu je faca izdeformisana, a Luneta su prekrili platnom da se ne bi videlo koliko su ga pretukli. Vidite da Kurti iz dana u dan čini sve da stvori haos i sukobe, izaziva nove krize. Ideja njegove politike je etničko čisto Kosovo i proterivanje Srba - rekao je Petković.

On se osvrnuo i na skup ljudi i dečice koje je trenirao upravo uhapšeni Milenković, a koji su zahtevali da se Lune pusti.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Ovde se ne radi ni o kakvom kidnapovanju i hoću da čestitam našoj Žandarmeriji koja je zaustavila ove ljude koji su imali opasan naum jer su se pod punom ratnom opremom našli duboko na teritoriji opšštine Raška - zaključio je Petković.

Podsetimo, uhapšeni su pripadnici tzv. kosovske policije Rifat Zeka, Bećir Sefa i Mustafa Šema. Na fotografijima koje ekskluzivno objavljujemo vidi se da je ova trojka bila na specijalnom zadatku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike