Vanredna konferencija MUP-a: Srpski policajci nisu bili blizu administrativne linije niti su prekršili rezoluciju 1244!

14.06.2023

17:13

1

Konferencija je održana zbog hapšenja tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š.

Vanredna konferencija MUP-a: Srpski policajci nisu bili blizu administrativne linije niti su prekršili rezoluciju 1244!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Vanredna konferencija Ministarstva unutrašnjih poslova održana je danas u 17 sati u Palati "Srbija".

Medijima se obratio Željko Brkić, generalni sekretar MUP-a, rekavši da pripadnici MUP-a nisu bili ni blizu administrativne linije, niti su preduzeli nijedan protivpravni akt. 

- Želim da vas obavestim da su dana 14.6.2023. godine u 12:38 sati u administrativnom pojasu daleko u dubini teritorije Centralne Srbije antiterorističke grupe MUP locirali tri pripadnika kosovske policije. Bili su u putnoj ratnoj opremi, imali su tri automatske puške, municiju, mape i GPS. Vozilom "dačija" su došli do administrativnog prelaza, ostavili vozilo i nastavili peške preko granice, gde su locirani i uhapšeni. Mesto hapšenja se nalazi u opštini Raška, više od jednog kilometra u dubini teritorije Srbije. Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP nisu bili blizu administrativne linije i nisu prekršili rezoluciju 1244, policija će u saradnji sa tužilaštvom nastaviti istragu - naveo je Brkić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

 

Konferencija za novinare zakazana je povodom hapšenja tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š.  daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je u reonu sela Gnjilica u opštini Raška, duboko na teritoriji centralne Srbije, antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, R. Z, B. S. i M. Š. koji su bili do zuba naoružani.

- Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12.38 min duboko na teritoriji centralne Srbije. Želim da napomenem da pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili ni rezoluciju 1244 niti vojnotehnički sporazum jer nisu prešli administrativnu liniju - rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da su međunarodne sporazume prekršili pripadnici kosovske policije koje je Petković nazvao teroristima i dodao da je Beograd spreman da se otvori međunarodna istraga ko je prešao administrativnu liniju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike