Sirene u severnom delu Kosovske Mitrovice! Kurtijevi specijalci uhapsili Srbina! Odjeknuo i topovski udar

13.06.2023

12:43

0

Na ulicama Severne Mitrovice u ovom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana, ali njihov broj raste

Sirene u severnom delu Kosovske Mitrovice! Kurtijevi specijalci uhapsili Srbina! Odjeknuo i topovski udar
Copyright TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

U Severnoj Mitrovici su se oko podneva oglasile su se sirene nakon što su pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije uhapsili još jednog Srbina. Reč je o treneru kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Milanu Lunetu Milenkoviću.

Na ulicama Severne Mitrovice u ovom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana, ali njihov broj raste.

Veliki broj Srba je između severnog i južnog dela Kosovske Mitorvice, dok je sa južne strane kosovska policija. Sa južne strane grada čuo se i jedan topovski udar.

 

Hapšenje se desilo u trenutku dok su građani okupljeni ispred opštine u uZvečanu i traže slobodu za uhapšene Srbe koji su pritvoreni tokom mirnih protesta.

 

 

 Na transparentima piše "Svi smo mi Radoš i Dušan", "Radoš i Dušan stradaju bez krivice!", "EVROPO, da li vidiš nepravdu nad Radošem i Dušanom?", "Montirani procesi protiv Radoša i Dušana, a šta kaže LAJČAK?!", "Na Kosovu nema prava i pravde za Srbe!", "Sloboda za sve zatočene Srbe", "Kurti te tuži, Kurti ti sudi! DOSTA JE!", "Neće nas slomiti Kurtijev kazamat!" i druge.

Kosovo onlajn
 

Srbi u četiri opštine na severu Kosova mirno proitestuju već 16 dana, a zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština, kao i da se oslobode Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni dok su mirno protestvovali.

Inače, ambasadori zemalja kvinte bojkotovali su prijem koji su sinoć, povodom tzv. Dana oslobođenja, organizovali predsednica i premijer privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike