"Borićemo se za istinu do zadnjeg atoma snage": Srbi uhapšeni tokom mirnog protesta na KiM nevini, advokat pokazao dokaze

13.06.2023

12:36

0

Među dokazima je fotografija snimljena na dan hapšenja na kojoj se vidi da su Srbi u kordon policije uvučeni pre bilo kakvih nemira, dok su mirno sedeli na zemlji

"Borićemo se za istinu do zadnjeg atoma snage": Srbi uhapšeni tokom mirnog protesta na KiM nevini, advokat pokazao dokaze
Copyright Kosovo onlajn

Advokat Predrag Miljković pokazao je danas građanima okupljenim ispred opštine Zvečan dokaze o nevinosti Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji su pre dve nedelje uhapšeni dok su mirno protestovali ispred opštine.

On je prisutnim apokazao fotografiju snimljenu na dan hapšenja na kojoj se vidi da su oni u kordon policije uvučeni pre bilo kakvih nemira, dok su mirno sedeli na zemlji, javlja dopisnik Tanjuga. 

- Na samo 50 metara odavde uhapšeni su sa zemlje Dušan Obrenović i Radoš Petrović. Uhapšeni su dok su mirno protestovali, mirno izražavali svoj stav i nezadovoljstvo. Danas se mom branjeniku Dušanu stavljaju na teret četiri najozbiljnija krivična dela. Moj branjenik je nevin. Ovo što ste videli je jedina istina i ja ću se za tu istinu boriti do zadnjeg atoma snage - rekao je Miljković koji je i advokat Obrenovića.

Građani okupljeni ispred opštine nose transparente kojima traže slobodu za uhapšene Srbe i pitaju međunarodnu zajednicu zašto ne reaguje?

Kosovo onlajn
 

 Na transparentima piše "Svi smo mi Radoš i Dušan", "Radoš i Dušan stradaju bez krivice!", "EVROPO, da li vidiš nepravdu nad Radošem i Dušanom?", "Montirani procesi protiv Radoša i Dušana, a šta kaže LAJČAK?!", "Na Kosovu nema prava i pravde za Srbe!", "Sloboda za sve zatočene Srbe", "Kurti te tuži, Kurti ti sudi! DOSTA JE!", "Neće nas slomiti Kurtijev kazamat!" i druge.

Radoš i Dušan su uhapšeni u ponedeljak 29. maja, dok su mirno sedeli i protestovali ispred opštine Zvečan.

Na video snimcima, koji su se u međuvremenu pojavili vidi se da oni nisu učestvovali u nemirima, da ih je Kfor dok su sedeli povukao i predao tzv. kosovskoj policiji.

Advokat Obrenovića rekao je tada da je njegov klijent brutalno pretučen i da mu je lik izmenjen do neprepoznatljivosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike