Provokacija u Leposaviću: Aljiu ušao u opštinu, okupljeni Srbi gađali ga jajima i crvenom bojom (VIDEO)

13.06.2023

10:02

0

Veliki broj građana, koji se nakon toga okupio ispred ograde ocenio je to kao najnoviju provokaciju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija

Provokacija u Leposaviću: Aljiu ušao u opštinu, okupljeni Srbi gađali ga jajima i crvenom bojom (VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/Kosovo online

Ljiburn Aljiu ušao je rano jutros u zgradu opštine Leposavić, iako mu je to Kfor zabranio pre nekoliko dana, javlja dopisnik Tanjuga.

On je u zgradu ušao u trenutku kada je ispred nje bio manji broj ljudi, kako bi posetio takozvanog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji iz zgrade ne izlazi 16 dana, zadržao se u njoj 30-ak minuta, a zatim napustio i zgradu i Leposavić, a tom prilikom okupljeni Srbi su džip u kome se nalazio gađali jajima i crvenom bojom.

 

 

Veliki broj građana, koji se nakon toga okupio ispred ograde ocenio je to kao najnoviju provokaciju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Srbi u četiri opštine na severu Kosova mirno proitestuju već 16 dana, a zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština, kao i da se oslobode Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni dok su mirno protestvovali.

Inače, ambasadori zemalja kvinte bojkotovali su prijem koji su sinoć, povodom tzv. Dana oslobođenja, organizovali predsednica i premijer privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Kako navodi Gazeta ekspres, na događaju su bili samo ambasadori Švajcarske i Saudijske Arabije u Prištini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike