Dragica se pre dve godine vratila u Đakovicu na svoje ognjište: Ne planira da ide nikud iako joj Albanci zagorčavaju život (FOTO)

09.06.2023

22:26

0

Uprkos velikim pritiscima i pretnjama ona ne planira da napušta svoje ognjište

Dragica se pre dve godine vratila u Đakovicu na svoje ognjište: Ne planira da ide nikud iako joj Albanci zagorčavaju život (FOTO)
Dragica Gašić Kosovo onlajn printscreen - Copyright Kosovo onlajn printscreen

Danas se navršavaju dve godine od povratka Dragice Gašić u rodnu Đakovicu, a tokom tog perioda ova hrabra Srpkinja prebrodila je mnogo toga.

Od zastrašivanja, pokušaja proterivanja, onemogućavanja normalnog života dostojnog slobodne osobe (zabranjen joj je ulazak u najbližu prehrambenu prodavnicu, čiji je vlasnik Albanac, i onemogućeno da kupi hleb).

Ipak, njena snaga i odlučnost da ostane i opstane na svom ognjištu bili su jači od svake mržnje.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da će Kancelarija za KiM i država Srbija nastaviti da joj pružaju punu podršku, kao što to čine od prvog dana.

- U čast ovog malog jubileja i njene velike pobede želeli smo da joj priredimo malo iznenađenje i obradujemo prigodnim znakom pažnje, koji su joj uručili naši predstavnici na terenu - naveo je Petković na Fejsbuku, gde je objavio i fotografije sa Gašić na kojima se vidi kako prima cveće i poklon.

 

 

Petković je istakao da je ona za prethodne dve godine prebrodila mnogo toga.

- Na tom putu, od prvog dana imala je punu podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje države Srbije i tako će biti i nadalje jer samo zajedno možemo da odgovorimo svim izazovima - zaključio je Petković.

Dragica je tokom rata 1999. otišla iz Đakovice sa svojim sinovima od sedam i 10 godina za Smederevsku Palanku.

Odlazila je u rodni grad nekoliko puta u proteklih par godina kako bi posetila bolesnog oca, a onda je u 59. godini odlučila da penzionerske dane provede tamo gde je odrasla.

- Tretirali su me kao ratnog zločinca, iako su u policiji proveravali da li imam neke veze sa ratnim dešavanjima. Nemam nikakve, niti iko moj ima. Opštinske vlasti su mi dozvolile da se vratim. Imam sve papire - pričala je u jednoj od ranijih izjava ova hrabra žena sa svim nedaćama sa kojima se susreće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike