UŽIVO Opozicija ponovo blokira Beograd: Maltretiranje građana se nastavlja (FOTO)

19.05.2023

17:22 >> 20:25

0

Iza protesta se krije pokušaj opozicije da zasedne u fotelje, s obzirom da to na izborima nikako ne mogu da ostvare, a već drugi put u nedelju dana biće blokirana glavna saobraćajnica "Gazela"

UŽIVO Opozicija ponovo blokira Beograd: Maltretiranje građana se nastavlja (FOTO)
Copyright Printscreen

Građani Srbije, a pre svega Beograda proživljavaju pravi košmar zbog protesta dela opozicije koja planira da, mimo svih propisa, blokira "Gazelu" drugi put za nedelju dana.

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke okupili su se ispred Skupštine Srbije na protestu političkih partija. Sraman skup opozicionih partija pod nazivom "Protest protiv nasilja" ima za cilj da blokira normalan život u Srbiji i Beogradu. Iza svega se, naravno, krije pokušaj opozicije da zasedne u fotelje, s obzirom da to na izborima nikako ne mogu da ostvare. 

Tuča na Gazeli

Tokom blokade Gazele došlo je do tuče.

Printscreen
 

Nekoliko učesnika je povređeno, a morala je da interveniše i Hitna pomoć.

Printscreen
 

 

Blokirana Gazela

Opozicionari su nastavili maltretiranje građana Beograda blokiranjem Gazele.

24sedam/Goran Sivački
 

Opozicione vođe i ideolozi se okupili protiv Srbije

Na protestu opozicije skupile su se opozicione vođe i idolozi. Tu su od Velimira Ilića i Srđana Milivojevića do Srđana Noga i raščinjenog monaha Antonija koji svakodnevno napada SPC.

Počelo opijanje

Opozicionari su započeli alkoholisanje na ulicama Beograda.

Printscreen

 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 

Opozicija blokirala ulicu

Opozicionari su blokirali ulicu ispred Narodne skupštine. Stvaraju se gužve u centru Beograda.

Podsetimo, ranije danas pojavila se informacija da su organizatori protesta "protiv nasilja" odustali od napada na televiziju "Pink" i umesto toga će ponovno blokirati autoput.

Lideri opozicije odlučili su na sastanku da je ponavljanje nasilja koje smo videli prošlog petka najbolja strategija.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas žaljenje zbog odnosa tajkunskih medija prema poljoprivednicima koji su za njih bili "heroji" i "ljudi koji nas hrane" sve dok su bili nezadovoljni, a čim su postigli dogovor sa državom, postali su "Vučićevi poljoprivrednici".

- Poljoprivednici sa kojima smo juče postigli dogovor, 28. aprila bili su heroji u tajkunskim medijima, sa naslovima 'Sramotna otkupna cena', 'Besni poljoprivrednici sa mrtvačkim sanducima planiraju dolazak kod Vučića', i sada kada su došli i dogovorili se počinje hajka na te iste ljude, zovu ih Vučićevi poljoprivednici - rekla je Brnabić na sednici Skupštine Srbije odgovrajući na kritike jednog od poslanika koalicije MORAMO Aleksandra Jovanovića Ćute.

Takođe, u toku dana opozicionari u parlamentu su napustili sednicu. Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je obavešten da su poslaničke grupe Demokratske stranke i “Moramo” otišle.

“Dakle, tražili ste sednicu, omogućili smo sednicu, niste glasali za sopstveni dnevni red i na kraju ste napustili tu istu sednicu. Toliko o poštovanju i odnosu prema temi”, rekao je Orlić u parlamentu.

Prethodno je predsednik DS Zoran Lutovac na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Nebojšom Zelenovićem saopštio da te dve poslaničke grupe napuštaju današnje zasedanje jer, kako su ocenili, većina ne shvata sednicu na pravi način. U isto vreme, najavili su učešće na protestu "protiv nasilja".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike