Bocan-Harčenko: Vučić rešen da problem na KiM razreši diplomatskim putem

30.05.2023

16:20

0

Moskva prati sva događanja i ambasador će preneti sve informacije koje su mu danas predočene

Bocan-Harčenko: Vučić rešen da problem na KiM razreši diplomatskim putem
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rešen je da diplomatskim putem reši problem na Kosovu i Metohiji, spreman je za pregovore, ali zaһteva neutralnost Zapada, izjavio je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko posle sastanka s Vučićem. 

''Rešavanje kosovskog problema Vučić u celini vidi isključivo uz pomoć diplomatije, i spreman je za pregovore. Istovremeno zahteva da se postigne zaista veća neutralnost Zapada, i što je najvažnije, poštenje Zapada'', rekao je Bocan-Harčenko za rusku televiziju ''Rusija24''.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandar Bocan-Harčenkom o najnovijoj eskalaciji nasilja nad srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji, obavestio ga o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smeru, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Bocan-Harčenko je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene. 

On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice. 

"Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu", rekao je Bocan-Harčenko.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike