Osvanuo snimak paljenja trobojke u Gračanici: "Srpska zastava u plamenu, Kosovo je Albanija" poručuju huligani

30.05.2023

16:10

0

Autor: I.K.

Petar Petković je osudio ovaj bezuman čin

Osvanuo snimak paljenja trobojke u Gračanici: "Srpska zastava u plamenu, Kosovo je Albanija" poručuju huligani
Copyright Instagram/srce__srbije__4 printscreen

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak paljenja srpske zastave u Gračanici. 

Kako se može videti na snimku, nepoznati počinioci kolima su stali u blizini gde je na jarbolu bila srpska trobojka. Dok se u kolima čuje pesma na albanskom jeziku, jedan od huligana izlazi i odlazi do zastave koju prska zapaljivim materijalom, posle čega je pali i brzo se vraća u kola, te odlazi sa lica mesta.

Za to vreme saučesnik koji je na suvozačevom mestu snima.

Tekst na albanskom koji prati video glasi: "Jesam li ti rekao da ćemo večeras napraviti akciju? Srpska zastava u plamenu, Kosovo je Albanija".

 

 

Povodom ovog bezumnog čina oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je saopštio da paljenje srpske trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir.

"Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na severu KiM na goloruki srpski narod. Srbi su zastavu odmah zamenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača", poručio je Petković na Tviteru.

 

 

Podsetimo, tokom noći je uništen i mural Novaka Đokovića u Orahovcu.

Tenzije na severu KiM podignute su kada su brojne policijske snage pomognute jedinicama KFOR-a juče "branile" zgrade opština od Srba koji tu žive i rade kako bi zaštitili nelegitimne albanske gradonačelnike izabrane na te funkcije sa tek nekoliko stotina glasova. Dok su Srbi mirno, sedeći na asfaltu protestovali protiv ovakvog čina, policija je odlučila da rasturi demonstracije i u tim sukobima povređena su 52 Srbina, ali i oko 40 pripadnika KFOR-a. Pripadnici tzv. kosovske policije na nenaoružane Srbe su pucali iz vatrenog oružja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike