Srbin prilikom hapšenja u Zvečanu brutalno pretučen, njegov advokat otkrio detalje

30.05.2023

11:08

0

Sinoć mi je rekao da su ga tukli u opštinskoj zgradi kada su ga uhapsili - rekao je njegov advokat

Srbin prilikom hapšenja u Zvečanu brutalno pretučen, njegov advokat otkrio detalje
sukobi na KiM - Copyright Profimedia

Advokat Dušana Obrenovića, koji je juče uhapšen tokom nereda u Zvečanu, Predrag Miljković  izjavio je danas da je policija tzv. Kosova prilikom hapšenja brutalno pretukla njegovog klijenta.

On je novinarima rekao da je Obrenović strašno pretučen prilikom hapšenja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da je zadobio različite povrede glave, posekotine, poderotine, hematome po glavi.

- Strašno i brtutalno je pretučen. Sinoć mi je rekao da su ga tukli u opštinskoj zgradi kada su ga uhapsili. Na teret mu se stavlja pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. Ja razumem da bude uhapšen i osumnjičen, ali da bude onako zverski pretučen... Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosudne organe da imaju uvid šta se radi i da se ovome stane na kraj - rekao je on.

Miljković je dodao da je Dušan Obrenović mlad čovek koji je juče mirno protestovao, kao i da nije zaslužio da bude tako pretučen.

- Pregledan je od strane lekara koji je čak pokušao da ublaži povrede i čini mi se da je napisao da treba da ga pregleda hirurg. Sada ću otići kod njega da ga još jednom vidim da se uverim da je u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede - rekao je Miljković.

Kako je rekao Obrenoviću je određeno zadržavanje do 48 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike