"Neka molitvama Svetog vladike Nikolaja mir siđe na kosovsko-metohijsku zemlju": Patrijarh uputio podršku srpskom narodu na KiM

30.05.2023

08:27

0

Uznevši molitvu Svetom Nikolaju Srpskom da zakrili, zaštiti i sačuva verni narod srpski svojim zastupništvom pred prestolom Oca našeg nebeskog, patrijarh Porfirije je opet uputio poruku mira i pomirenja

"Neka molitvama Svetog vladike Nikolaja mir siđe na kosovsko-metohijsku zemlju": Patrijarh uputio podršku srpskom narodu na KiM
Patrijarh Porfirije - Copyright TANJUG / RADE PRELIĆ

Patrijarh srpski Porfirije uputio je snažnu poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji posle molebna služenog pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog u hramu Svetog Save na Vračaru, saopštila je SPC.

Uznevši molitvu Svetom Nikolaju Srpskom da zakrili, zaštiti i sačuva verni narod srpski svojim zastupništvom pred prestolom Oca našeg nebeskog, patrijarh Porfirije je opet uputio poruku mira i pomirenja, navodi se u saopštenju SPC.

- Neka molitve Svetog vladike Nikolaja budu sa svima vama, a naročito danas sa svom našom braćom i sestrama na Kosovu i Metohiji. Neka molitvama Svetog vladike Nikolaja mir siđe na kosovsko-metohijsku zemlju, na našu braću i sestre, ali i na sve ljude koji žive tamo - poručio je patrijarh.

U Zvečanu je juče došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika Kfora sa Srbima, koji su mirno protestovali zbog zauzimanja opštinskih prostorija od prištinskih predstavnika.

Pripadnici KFOR-a bili su raspoređeni i u Leposaviću i Zubinom Potoku. 

Policija lažne države Kosovo u petak je nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali što je dovelo do nezadovoljstva Srba i novih napetosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u vanrednom obraćanju javnosti da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da izazove krovoproliće u regionu, kao i da je Kurti jedini krivac za dešavanja na KiM.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike