Predstavnici zemalja Kvinte razgovaraju sa Kurtijem o događajima na severu!

29.05.2023

18:09

0

Zvanični iz SAD, Britanije, Nemačke, Italije i Francuske osudile odluku kosovske policije da prisilno obezbedi pristup opštinskim zgradama na severu tzv. Kosova

Predstavnici zemalja Kvinte razgovaraju sa Kurtijem o događajima na severu!
Aljbin Kurti - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ambasadori pet zemalja Kvinte danas u Prištini razgovaraju s predsednikom Vlade tzv. Kosova Albinom Kurtijem o najnovijim događajima na severu.

Ovaj sastanak predstavnika SAD, Britanije, Nemačke, Italije i Francuske usledio je nakon ponovljeniһ poziva tih država od petka da prištinska vlada povuče slanje albanskiһ gradonačelnika u zgrade opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, preneo je Reporteri.

Pet zemlja su ranije osudile odluku kosovske policije da prisilno obezbedi pristup opštinskim zgradama na severu tzv. Kosova. U Prištini je danas završen sastanak američkog ambasadora Džefrija Hovenijera i novih albanskih gradonačelnika Zvečana i Zubinog Potoka - Iljira Pecija i Izmira Zećirija, dok gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice, koji su iz Samoopredeljenja, nisu došli, prenose mediji u Prištini.

Sastanak sa Hovenijerom održan je u Kancelariji Evropske unije u Prištini, a Gazeta ekspres piše da se Hovenijer posle sastanka uputio u kabinet predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike