Komandant Šits: Pripadnici kosovske policije u vozilima kao taoci; Okupljeni Srbi: Ne želimo ih za taoce, neka idu kući

29.05.2023

17:59

0

Komandant Kfora za region Istok potpukovnik Šits naveo je u razgovoru sa predstavnicima Srba ispred opštine Zvečan da je dugačak put da se svi policajci povuku odmah

Komandant Šits: Pripadnici kosovske policije u vozilima kao taoci; Okupljeni Srbi: Ne želimo ih za taoce, neka idu kući
Copyright Tanjug

Komandant Kfora za region Istok potpukovnik Šits naveo je u razgovoru sa predstavnicima Srba ispred opštine Zvečan da je dugačak put da se svi policajci povuku odmah i ukazao da je to prva stvar koju je tražio još rano jutros, ali da nažalost to nije ispunjeno.

"Želim da se kroz akcije na terenu pokaže volja za kompromisom", kazao je Šits na šta mu je bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović kazao da kompromis nije da se pripadnici specijalnih snaga vraćaju u zgradu, nego da idu u policijsku stanicu ili bilo gde drugo.

Milović mu je kazao i da je jedan od razloga što se narod okupio upravo taj da bi protestvovali zbog njihovog prisustva u zgradi opštine.

Komandant Šits je kazao na to da razume, ali je tražio da se dopusti da se vozila policije propuste iza zgrade i da se umesto njih postavi Kforovo vozilo s obzirom da su malopre imali razgovor u kojem su mu Srbi tražili da Kfor zameni Kosovsku policiju.

"Ali, ako ne možemo da pomerimo auto, ne mogu da pomerim ni planinu. Odbijaju da odu. Ne tražim od vas da odete, ne tražim od naroda da ode, samo da se pomeri vozilo", kazao je Šits na šta mu je potpredsednik Srpske liste Igor Simić kazao da to predstavlja njihovu zaštitu.

Simić je ukazao komandantu Šitsu i da Kosovska policija ima snajper u zgradi.

Šits je ukazao da držanje pripadnika kosovske policije u automobilima kao garanciju ne može drugačije da razume nego kao da su taoci.

"Ne želimo ih za taoce, neka idu kući, samo da se ne vraćaju u zgradu", naglasili su okupljeni Srbi na šta im komandant Šits odgovorio da bi u SAD, odakle je on, tu situaciju nazvali talačkom krizom i da razgovori moraju da se nastave da bi svi bili bezbedni.

Situaciju na Kosovu i Metohiji pratite na našem blogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike