Srpska lista prenela KFOR-u zahtev da se specijalna policija hitno povuče iz opština

29.05.2023

15:10

0

Srpska lista traži i da KFOR obezbeđuje zgrade opštine

Srpska lista prenela KFOR-u zahtev da se specijalna policija hitno povuče iz opština
Copyright TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Srpska lista prenela je danas višem oficiru KFOR-a zahtev Srba da se momentalno iz svih opština na severu KiM povuku pripadnici specijalne policije, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić. 

U Zvečanu se, nakon što je najavljeno da će komandant  KFOR-a zadužen za sever KiM doći na pregovore sa Srbima, pojavio viši oficir KFOR-a, a Simić je novinarima rekao da mu je preneo da, ako se specijalna policija ne povuče, građani će ostati ispred opština.

On je dodao da im je oficir KFOR-a rekao da razume njihovu zabrinutost i zbog čega su se okupili, ali da to mora da prenese svojim nadređenima. 

TANJUG/ STR
 

 

On je dodao da je hteo da omogući smenu policajaca.

Srpska lista je rekla da ne želi da se bavi sitnim pitanjima kao što je izlazak dva vozila koja se nalaze u okruženju građana i smena policajaca, već da ima samo jedan zahtev, a to je da se svi momentalno iz svih opština povuku i da će se onda građani razići. 

Srpska lista traži i da KFOR obezbeđuje zgrade opštine. 

Situacija je i dalje napeta u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, gde su se okupili građani koji traže da novoizbarani albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opštine i da se specijalna kosovska policija  povuče. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike