Premijerka Brnabić pozvala na skup "Srbija nade": "Nećemo pristati na deljenje našeg naroda"

25.05.2023

19:49

0

Istakla je kako moramo da pokažemo jedinstvenu i snažnu Srbiju

Premijerka Brnabić pozvala na skup "Srbija nade":  "Nećemo pristati na deljenje našeg naroda"
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras lideru Dveri Bošku Obradoviću da prestane da se nada da će doći na vlast, a da ga narod nije izabrao.

Istovremeno je pozvala sve građane, kako je rekla, bez razlike na skup u petak 26.maja ispred Doma Narodne skupštine.

- U ovim teškim trenucima pozivam građane, bez ikakve razlike, da se vidimo u petak 26.maja, da se nađemo ovde na platou ispred skupštine, da se okupimo na skupu "Srbija nade", da pokažemo jedinstvenu i snažnu Srbiju, nedeljivu, da nećemo pristati na deljenje našeg naroda i politizaciju tragedija koje su nas zadesile, da ćemo umeti da sačuvamo Srbiju od svega u teškim trenucima da pokažemo da Srbija ne sme da stane - rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Tokom polemike sa Obradovićem u delu sednice kada vlada odgovara poslanicima, Brnabić je rekla da se svako njegovo izlaganje svede na traženje tehničke vlade.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
 

- Čuli ste da se svako obraćanje svede na hoćemo vlast bez izbora. Nikakav problem nisu izbori, da podnesemo političku odgovornost, niti su protesti problem, ali vlast se menja na izborima - rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da nema ni policije na protestima, već samo kada neko pokuša da upadne u institucije.

- Kao kada vi pokušate kao poslanik da nasilno uđete u skupštinu u kojoj ste poslanik, napadnete policiju sa ostalim siledžijama koje ste doveli, koristite zastavu kao običan štap kako bi nasilno seli u klupe i na silu oteli vlast, ne od nas, nego od građana - rekla je ona.

Brnabić je kazala da su građani Srbije koji su učestovali na demokratskim izborima velikom većinom rekli koga žele da vodi Srbiju.

- Vlast će se menjati na izborima. Nemoguće je, ali apsolutno je nemoguće i prestanite da se nadate i verujete da ćete biti vlast, a da vas narod nije izabrao - rekla je Brnabić.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike