Srbija ne sme da stane: Trinaest dana do najvećeg skupa u istoriji naše zemlje

13.05.2023

10:10

0

Pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije, da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji, rekao je Vučić

Srbija ne sme da stane: Trinaest dana do najvećeg skupa u istoriji naše zemlje
Copyright Tanjug/Nebojša Raus

Do velikog narodnog skupa koji je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksanda Vučić, ostalo je trinaest dana.

"Najveći skup ikada održan u Srbiji", kako ga je predsednik najavio, biće održan 26. maja, u poslednevnim satima. Vučić je na skup pozvao sve ljude koji žele dobro Srbiji i žele da sačuvaju zemlju i odbrane je od onih koji bi da je ruše i unište. 

24sedam
 

- Pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije, da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. maja u poslepodnevnim satima. Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima - rekao je tada Vučić.

Prilikom obraćanja iz Predsedništva Srbije, Vučić je istakao da skup zakazan za 26. maj nije kontramiting, kako su pokušali da plasiraju određeni opozicioni mediji. Naime, za taj dan u Beogradu nije zakazan nijedan drugi miting. Istakao je, takođe, da će skup biti ujediniteljski, a ne skup podela. 

- Skup je organizovan radi važnih odluka koje se ne tiču mržnje, nećemo nikoga psovati niti zloupotrebljavati tragediju, ne organizujemo spontano skupove, već da kažemo šta je plan za budućnost. To je skup ujediniteljski, a ne podela. Nismo zakazivali skupove ni za 12. ili 14. kada su oni pominjali da ga hoće, već mnogo unapred kada nema nijednog drugog skupa, naravo da nije kontramiting. Biće gužva, ali nećemo da zaustavljamo saobraćaj niti ikoga da maltretiramo. Da kažemo šta je plan za budućnost. Neki drugi su donosili odluku kako i kome da otkinu glavu. To pravi ozbiljnu razliku - rekao je Vučić prilikom obraćanja iz Predsedništva.

Nakon političkog protesta opozicije koji je juče održan u Srbiji predsednik Vučić se oglasio i na Instagramu, i još jednom pozvao građane na skup 26. maja. 

- Ovde smo samo nas troje, Ana, Siniša i ja. Pokušao sam, ali mi nije uspelo, da od nas troje napravim devetoro. Zato, 26.maja, za ujedinjenu Srbiju! Nema falsifikata i foto šopa! - napisao je Vučić u opisu fotografije, aludirajući na lažne fotografije sa protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu, koju su objavljivali predstavnici opozicije i organizatori protesta, kako bi obmanuli javnost u pogledu broja demonstranata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike