Vučić stigao u Podgoricu na inauguraciju: Oglasio se - sa starim prijateljima na doručku (FOTO)

20.05.2023

11:40

0

Milatović zvanično će danas stupiti na dužnost šefa države nakon što će u Skupštini Crne Gore položiti zakletvu i održati inauguracioni govor

Vučić stigao u Podgoricu na inauguraciju: Oglasio se - sa starim prijateljima na doručku (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Podgoricu, gde će danas prisustvovati stupanju na dužnost novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Vučić je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

 

 

- Na kratkom doručku u Zeti, sa starim prijateljima Andrijom i Milanom - napisao je predsednik Srbije.

Prema informacijama „Vijesti“, Vučić je oko 10.30 sleteo na Aerodrom Podgorica.

Milatović zvanično će danas stupiti na dužnost šefa države nakon što će u Skupštini Crne Gore položiti zakletvu i održati inauguracioni govor.

Nakon inauguracije, uslediće ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz parlamenta.

Inauguraciji Milatovića prisustvovaće oko 200 gostiju, među kojima i odlazeći predsednik Milo Đukanović, a Milatović je ranije rekao da će na svečanost doći i svi šefovi država zemalja Zapadnog Balkana.

Nakon inauguracije najavljen je ručak za zvanice, a predveče i prijem u Vili Gorica, gde će domaćin biti Milatović sa suprugom.

Predsednik Crne Gore bira se na period od pet godina, na neposrednim izborima.

Milatović je treći predsednik od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, 21. maja 2006. Pre njega je to bio Filip Vujanović u tri mandata, s tim što je prvi put izabran nakon uspostavljanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Vujanovića je na predsedničkoj poziciji 2008. zamenio Milo Đukanović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike