Vučić u Pančevu pred više od 30.000 građana: "Nikada se neću predati - Srbija je jedina svetinja koju moramo da odbranimo"

19.05.2023

18:57

0

U Pančevu je preko 30.000 građana koji su došli da pruže podršku predsedniku Srbije

Vučić u Pančevu pred više od 30.000 građana: "Nikada se neću predati - Srbija je jedina svetinja koju moramo da odbranimo"
Copyright Tanjug/Rade Prelić

U Pančevu održan miting “Srbija sanja i snove ostvaruje” gde se pred više od 30.000 građana obratio i predsednik Aleksandar Vučić.

Na početku je rekao da slobodno spuste zastave da može da vidi i one ljude u daljini, a zatim je dobio ogroman aplauz.

- Hvala vam što ste danas ovde. U ovolikom broju, pokušali su da spreče održavanje mitinga, da spreče ljude koji misle drugačije. Nisu uspeli u tome. Nisu uspeli u tome zato što kada su ljudi odlučni u tome da brane svoju zemlju niko u tome ne može da ih spreči - rekao je Vučić.

- Danas ne slučajno Albanci su u Mitrovici predstavili svog gradonačelnika... Najsnažnije zapadne zemlje kažu da su legalni izbori, a šta bi nama rekli da izađe tri odsto - kazao je Vučić i istakao da ništa što se događa danas nije slučajno.

Kako kaže, oni su očekivali da im se Kosovo i Metohija preda na tacni.

- Nije slučajno to što su juče zaustavljali Srbe i naplaćivali im kazne, a to nemaju pravo... Danas kad sam razgovarao kažu mi da je to greška... Uvek negde pogreše kada su Srbi u pitanju. Sve mi razumemo, samo nemojte da nas terate da vas uvek razumemo kada grešite na našu štetu... Mi smo mali, ali imamo osobinu da čuvamo svoje i ne tražimo tuđe, ali od onog što je naše ne odustajemo - kazao je Vučić i dodao da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM.

Tanjug/Rade Prelić
 

Kako kaže, Srbi su dali rok do 1. juna.

O protestima opozicije

Govoreći o opoziciji poručio je da oni žele da dođu na vlast sa ulice, a ne na izborima, ali naglastio da se to ne radi tako.

- Oni misle da imaju pravo na nasilje, da određuju ljudima kuda će da se kreću. Kad pogledate koje su škole završili, pa skoro pa nikakve, i to i kad su išli u školu bili su najgori đaci. Sve ostalo posle toga bilo je da nešto "klepe" i ništa više, i ti bi da vode Srbiju. A mi im kažemo "nema problema, znamo kakvi ste" - poručio je.

Kaže da ih napadaju "na najstrašniji mogući način" preteći blokadama grada, Gazele, cele Srbije.

- Šta je smisao svega? Ni o čemu ovde nije reč, nego pošto ih narod neće onda "hajde vlast bez izbora", a vlasti bez izbora nema, jer na izborima dobijate poverenje naroda! - naglasio je Vučić.

"Na mitingu 26. maja pokažimo šta Srbija zaslužuje"

Predsednik Srbije pozvao je sve da dođu na veliki miting 26. maja u Beogradu.

- Pozivam sve da dođu na miting 26. maja da pokažemo šta zaslužuju građani Srbije. Ne da nekome nešto dokazujemo. Mnogo puta sam bio u Pančevu. Šta je to za šta se mi zalažemo, to je da dovodimo nove investitore, juče smo rekli poljoprivrednicima da povećavamo premije. Hoćemo da razgovaramo sa ljudima, ali ne sa onima kojima je srpska zastava crvena, gde god je vide hoće da je pocepaju, e takav neće doći do predsedništva. 

 

- Kažite "hoćemo izbore" i dobićete ih. Ali vi hoćete mene da obesite, patrijarha da silujete. Šta hoćete? Je l' imate još neku takvu ideju? Ima li neka normalna ideja? Nisam to čuo ovih dana. Sve što ste tražili stavili smo vam temelje, jedino što nećemo da se sklonimo odande, nego će naši poslanici svakodnevno da vas pobeđuju u raspravi.

- Vi dovodite rijalitije, nisam ja pare zarađivao na Velikom bratu nego vi i vaši lideri. A onda im kažem "nema problema, hajde da ukinemo sve rijalitije", a onda oni kažu "ne, ne smemo sve", jer oni ne smeju onda da izađu na oči njihovom lideru tajkunu. Onda kažemo hajde da pustimo rijalitije, ali čim bude nasilja ugasimo, oni kažu "ne može to", onda razumete da tu nema nikakvih principa, da tu nema ničega za šta se zalažu.

O masakrima

- Imali smo dva monstruzna napada u dva dana, u Beogradu i Smederevu i Mladenovcu te tragedije su toliko potresle našu zemlju da smo svi bili u šoku, tužni, ožalošćeni. Porodici još jedanput izražavam saučešće. Video sam da neke ljude to uopšte nije zabolelo.

Podsetio je da su tokom zvaničnog dana žalosti neki sazivali političke skupove, da zloupotrebe žal, bol, tugu, pa i bes i gnev našeg naroda.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Zar vam nije jasno ko je na pravoj strani i ko štiti interese građana Srbije? Videli ste juče, organizovali tamo u Americi "Vučić pustio Ruse i Kineze, Vučić je ovakav i onakav", a Vučić je takav zato što ne da na Srbiju, ni najvećima ni najmoćnijima, zato što mi je Srbija u oku i srcu i zato što mi je sve na svetu. Ne dam im da Kosovo bude nezavisno, neće oni da donose odluku kome ćemo da uvodimo sankcije, niti da li ćemo u NATO pakt. Sami ćemo da čuvamo svoju zemlju. I jedan dan da samo poživim i nikad više ponosan sam što sam vodio nezavisnu politiku, politiku suverene Srbije, i nisam dao na našu državu. Srbiju da slomite nećete, ni svi zajedno! - naglasio je predsednik, čije su reči bile dočekane velikim aplauzom i ovacijama.

Više desetina hiljada građana u Pančevu

Pola sata pre početka mitinga, više desetina hiljada građana stiglo je da pruži podršku predsedniku Srbije, a do početka njegovog obraćana taj broj se uvećavao.

Tanjug/Rade Prelić
 

 

On je zbog složene bezbednosne situacije na Кosovu i Metohiji održao tokom dana više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije, a ostale političke aktivnosti otkazao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike