Ne prestaje maltretiranje Srba na KiM: Policajci Predragu oduzeli tablice i napisali kaznu - kažu da ne priznaju sporazum

19.05.2023

12:28

0

Beograd i Priština postigli su sporazum o registarskim tablicama 23. novembra 2022. godine

Ne prestaje maltretiranje Srba na KiM: Policajci Predragu oduzeli tablice i napisali kaznu - kažu da ne priznaju sporazum
Kosovska Mitrovica - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Predragu Milanoviću iz Kosovske Mitrovice tzv. Kosovska policija jutros je oduzela "KM" tablice i napisala kaznu od 150 evra, iako je automobil registrovao pre 10 dana.

Milanović je u izjavi za Tanjug istakao da se jutros vraćao iz Trepče, gde je zaposlen, kada je na punktu tz. Specijalnih jedinica Policije Kosova kod Bistričkog mosta zaustavljen.

- Zadržavali su me oko pola sata dok su zvali patrolu iz Zvečana, saobraćajnu policiju, zbog registarskih tablica. Ja sam pre 10 dana registrovao vozilo, istekla mi je registracija, oni su mi napisali kaznu od 150 evra rekavši da ne priznaju taj sporazum - rekao je za Tanjug Milanović.

On ističe da nije želeo da svoj automobil preregistruje na "RKS", ali da sada ima problem zbog toga.

- Moj auto, eno ga, Audi A4, registrovan sve legalno.  Ja ne znam šta da radim sada, ko će da plati ovu kaznu, ko će da mi vrati tablice - rekao je Milanović.

Beograd i Priština postigli su sporazum o registarskim tablicama 23. novembra 2022. godine.

Tada se srpska strana obavezala da neće izdavati nove "KM" tablice, a prištinska da neće izdavati opomene i novčane kazne zbog registarskih tablica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike