Gašić u Skupštini izneo detalje vezane za dva masakra: Otkrio strašan istorijat ubice iz Mladenovca, odgovorio opoziciji na neistine

19.05.2023

12:24

0

Kako se postupalo, kako je policija obavljala svoj posao, istorijat nasilničkog ponašanja ubice iz Mladenovca, neistine opozicije... Sve je Gašić objasnio pred Skupštinom

Gašić u Skupštini izneo detalje vezane za dva masakra: Otkrio strašan istorijat ubice iz Mladenovca, odgovorio opoziciji na neistine
Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, obratio se poslanicima i javnosti na diskusiji o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić ranije je istakao da se ona održava zbog dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja.

Gašić je u parlamentu najpre govorio o masakru u OŠ "Vladislav Ribinikar" na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

Deo opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepoverenje, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsednika i stranke kojoj pripada.

On je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mere u cilju povećanja bezbednosti dece.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
Gašić u Skupštini o dva masakra u Srbiji

Gašić je kazao da je pripadnik školskog obezbeđenja ubijen istog trenutka kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

"Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnica direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, I on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za kompletnu istragu", rekao je Gašić.

Ministar je kazao da je u školu "Vladislav Ribnikar" posle 20 minuta od masakra stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

"Bili smo sve vreme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mesta, međutim, odlično znate da zločin nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi", rekao je Gašić.

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo, Gašić je odogvorio:

"Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost", poručio je Gašić.

Kada je reč o masakru u tri sela kraj Mladenovca, ministar je predočio postupanje policije prema U. B. koji je okrivljen za masovno ubistvo.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
Gašić u Skupštini o dva masakra u Srbiji

Protiv njega je 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike protiv zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Uroš Blažić je, kako je ispričao, vozio motor, nije se zaustavio na znak i udario policajca, prošao dve patrole, treća ga zaustavila. Doveden je, prema Gašićevim rečima, u policijsku stanicu, saslušan je i podneta je krivična prijava tužilaštvu.

Prethodno je 2019. godine u julu motornom testerom posekao rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje.

Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike