Premijerka Brnabić odgovorila opoziciji u Skupštini: “Sedeću ovde i danas i sutra i za pet dana, 10 dana, koliko god da treba" (VIDEO)

19.05.2023

12:38

0

U Skupštini se održava diskusija povodom strašnih ubistava koja su se dogodila 3. i 4. maja

Premijerka Brnabić odgovorila opoziciji u Skupštini: “Sedeću ovde i danas i sutra i za pet dana, 10 dana, koliko god da treba" (VIDEO)
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji.

Sednici prisustvuje premijerka Ana Brnabić, ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Darija Kisić...

Premijerka Brnabić poručila je da će biti u parlamentu koliko god bude trebalo kako bi diskutovala o važnim temama.

“Sedeću ovde i danas i sutra i za pet dana, 10 dana, koliko god da treba da razgovaramo o ovim temama. Meni je žao što niste slušali jer sam iznela egzaktne podatke o broju izdatih dozvola”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da se broj izdatih dozvola za oružje povećavao u Srbiji nakon masovnih ubistava u Leskovcu i Jabukovcu, te da je 2008. godine bilo više od milion izdatih dozvola, a da je aktuelna vlast taj broj smanjila na 761.415.

Brnabić je odgovarala šefu poslaničke grupe Zeleno – levi klub Radomiru Lazoviću koji je, komentarišući da je juče jedan čovek zoljom srušio kuću u Rumi, rekao da to govori koliko je “situacija stabilna”.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je ponovio da je od 8. maja do 18.maja u akciji razoružavanja Srbije predato ukupno 23.503 komada oružja i više od milion komada municije.

On je istakao da je za proteklih šest meseci oduzeto u raznim akcijama 57.000 komada oružja, ali do završetka sudskih sporova, to nije nešto sa čime se raspolaže.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike