Tajkunski mediji ne prestaju sa napadima na predsednika: "Danas" ovu odluku Vučića naziva antievropskom politikom?!

16.05.2023

14:37

0

Za sve im je kriv Vučić i tako će ostati, jer vodi mudru politiku koja Srbiji garantuje bezbednost i mir

Tajkunski mediji ne prestaju sa napadima na predsednika: "Danas" ovu odluku Vučića naziva antievropskom politikom?!
Copyright Tanjug printscreen

Tajkunski mediji ne čase časa da napadnu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pokušaju da umanje vrednost njegovih političkih poteza!

Na tajkunskom "Danas" osvanuo je naslov "Počinje skup evropskih lidera u Rejkjaviku na kome Vučić neće učestvovati".  

Naime, u Rejkjaviku danas počinje Komitet ministara Saveta Evrope, na kojem se očekuje da bude usvojena Deklaracija koja se tiče teritorijalnog integriteta Ukrajine, Gruzije i Moldavije. Predsednik Vučić izjavio je nedavno da će Srbija na ovom skupu u Rejkjaviku biti predstavljena na najnižem nivou, kao i da će biti uzdržana prilikom glasanja o Deklaraciji o zaštiti teritorijalnog integriteta Ukrajine, Moldavije i Gruzije. 

-Ja sam spreman da trpim sve njihove uvrede zbog toga što sam spreman da štitim Povelju UN, držeći se principa koji imaju veze sa Srbijom i poveljom UN. Spremni smo da podržimo teritorijalni integritet Ukrajine, Moldavije i Gruzije, ali nismo spremni da se odreknemo tako lako našeg teritorijalnog integriteta, kao što bi neki drugi u naše ime želeli i čeznu da uradimo to isto", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija podnela amandman na tu Deklaraciju u kome je "između zareza" tražila da se ubaci poštovanje teritorijalnog integriteta kao i svih zemalja članica SE, ali da je na insistiranje, pre svega Nemačke u prethodnih 48 sati, to odbijeno.

-Posle odluke u kojoj nam jasno stavljaju do znanja da su spremni da gaze integritet Srbije i povelju UN doneli smo ovu odluku. Shvatili smo da teritorijalni integritet postoji za one zemlje čiji teritorijalni integritet priznaju oni, a ne UN, tako da će njihova želja biti da se štiti teritorijalni integritet tamo gde njima odgovara, a tamo gde im ne odgovara tim gore po teritorijalni integritet te zemlje, poručio je Vučić. 

Kako je predsednik Srbije i zbog tragedije koja je zadesila našu zemlju otkazao sve diplomatske aktivnosti i odlaske na događaje u inostranstvu, sad tajkunski mediji to pokušavaju da predstave kao Vučićevu antievropsku politiku!

A da je otišao na samit, oni bi verovatno koristeći veliku tragediju koja nas je zadesila za ostvarivanje svojih ciljeva, rekli "Eto Vučić otišao na put, ne tuguje dovoljno dugo".

Za sve im je kriv Vučić i tako će ostati, jer vodi mudru politiku koja Srbiji garantuje bezbednost i mir. 

Mora neko i da čuva ovu zemlju, a ne da se "protiv nasilja" bori nasiljem ili napadajući verbalno sve državne institucije, ali i SPC.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike