A što njima nije dobro? Bjelogrlić i Kojo u službi navodne borbe protiv nasilja

14.05.2023

09:39

1

Najveći paradoks skupa je što su ga predvodili upravo oni koji su u javnosti poznati po verbalnom ali i fizičkom nasilju

A što njima nije dobro? Bjelogrlić i Kojo u službi navodne borbe protiv nasilja
Copyright 24sedam/Ivan Mitić/Tanjug/Zoran Žestić

U  petak je održan protest opozicije sazvan navodno "protiv nasilja" na kojem je cela zemlja svedočila blokadama saobraćaja, svađama sa građanima, falsifikovanju činjenica kroz objavljivanje montiranih fotografija o broju prisutnih, a povrh svega od svih zahteva istakao se onaj jedan njima najvažniji "Vučiću odlazi". Bitno je da su dobili podršku iz Hrvatske za svoje akcije.

Najveći paradoks skupa je što su ga predvodili upravo oni koji su u javnosti poznati po verbalnom ali i fizičkom nasilju.

Kako bi privukli valjda što veći broj naivnih građana, među demonstrantima se pojavio i Dragan Bjelogrlić, protiv koga se,da podsetimo, vodi krivični postupak jer je pretukao našeg proslavljenog režisera Gagu Antonijevića. Protiv koga se on borio na tom skupu, nije baš najjasnije, osim protiv takvih kao što je on. Ili možda zbog činjenice što mora da odgovara za delo koje je počinio.

Još jedan glumac, Nikola Kojo, pozvao je na na ovaj skup protiv nasilja, apelom "ne mora kome je dobro". U doba ekspanzije srpske filmske industrije, rekordnih ulaganja u kulturu izdvajanjem sve većeg novca iz budžeta, u trenutku kada strani investitori dolaze u našu zemlju jer su prezadovoljni uslovima, kada si televizijske serije doživele pravi bum, šta to ovom glumcu, kojem takođe ne manjka angažmana, nije dobro i protiv kakvog se on to nasilja bori. Verovatno priželjkuje vreme od pre 10 godina, kada je kultura bila poslednja rupa na svirali tadašnje vlasti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike