Jevtić: Srbi sa KiM će 26. maja podržati iskrenu borbu protiv nasilja i konkretne mere predsednika Vučića (FOTO)

13.05.2023

19:48

0

Jevtić: Srbi sa KiM će 26. maja podržati iskrenu borbu protiv nasilja i konkretne mere predsednika Vučića (FOTO)
Dalibor Jevtić - Copyright TANJUG / RADE PRELIĆ

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić poručio je danas da će Srbi sa Kosova i Metohije 26. maja doći u Beograd da podrže iskrenu borbu protiv nasilja, borbu za normalan, pristojan život i predsednika Vučića.

Za početak, podsetio je na strašne događaje orkestrirane od strane Albanaca i na to kako Srbi žive pod konstantnim pritiscima režima Aljbina Kurtija.

 

 

- Na Badnji dan ove godine jedan srpski mladić i jedan srpski dečak ranjeni su u Gotovuši iz vatrenog oružja. U nekoliko slučajeva nakon ranjavanja Miloša i Stefana, na severu Kosmeta ranjeni su još dvojica Srba. Oni koji su pucali na srpske mladiće i dečaka su danas na slobodi. Na drugi dan pravoslavnog Božića ove godine u Štrpcu održan je veliki protesni skup na koji su došli građani sa severa i juga Kosmeta. Nekoliko hiljada ljudi je jasno poručilo tog dana - STOP NASILJU NAD SRBIMA! I danas vrlo jasno poručujemo STOP NASILJU! 

Istakao je da je narod na KiM duboko pogodila tragedija na Vračaru i kod Mladenovca.

- Duboko nas je pogodila tragedija u Beogradu i selima pored Mladenovca i Smedereva. Velika tragedija na koju niko nije ostao ravnodušan. Tugovali smo i tihovali u tom zajedničkom bolu. Međutim politizacija tih događaja je nešto što nismo očekivali. I kada vidim da se tim povodom oglašavaju Rada Trajković, Nenad Rašić i podržavaju politizaciju tragedija koje su se nedavno dogodile, onda je sve više nego jasno, jasna je pozadina tih skupova. Verujem da velika većina građana koji su i bili i juče i u ponedeljak na ulicama Beograda je tu zaista došla ne zbog politike, nikako zbog onih političkih lešinara koji tragediju zloupotrebljavaju. Kada smo 8. januara u Štrpcu pozvali sve one koji osuđuju napad na Miloša i Stefana, nismo videli ni Rašića ni Radu. I sama ta činjenica govori i najbolje opisuje i njih, i njihove namere i ciljeve. Nije njima cilj niti namera ”borba protiv nasilja”, već jedino kako da, ne birajući sredstva, predsednika Vučića smene sa vlasti. I dok se opozicija u centralnoj Srbiji bori da na taj način dođe na vlast, ovaj dvojac sa kormilarom u liku Aljbina Kurtija priželjkuje da Vučića nema jer bi tako svom kormilaru olakšali posao. A deo tog posla je ono što se od kada je Kurti došao na vlast Srbima na Kosovu dešava - napadi, ranjavanje Srba, ugnjetavanje, otimanje zemlje srpskim domaćinima na severu Kosmeta, hapšenja i protivpravno pritvaranje Srba. Velika, ogromna većina Srba protivi se upravo metodama i politici, delovanju Rade i Rašića i onih koji oni u vidu opozicije u centralnoj Srbiji podržavaju. 

Zapitao se i zašto opozicija nije organizovala proteste nakon što su ranjavana srpska deca na KiM?

- Ne mogu da se otmem utisku da je Aljbin Kurti juče u Beograd poslao one koji su deo režima u Prištini. Oni sigurno nisu bili tu zbog svoje zabrinutosti zbog tragedije koje nas je zadesila, jer da jesu bili bi i 8. januara u Štrpcu ili bi makar osudili puštanje na slobodu onih koji su pucali na Srbe i u Gotovuši i na severu Kosmeta. Postavlja se i pitanje zašto opozozicija nije organizovala proteste u Beogradu nakon ranjavanja srpskih mladića i dečak - poručio je Jevtić u objavi na svom fejsbuk nalogu.

On ističe da će velika, ogromna većina, doći 26. maja u Beograd da podrži iskrenu borbu protiv nasilja, konrektne mere u toj borbi protiv nasilja, da podrži iskrenu borbu za normalan, pristojan život, da podrži predsednika Vučića koji je svojim radom učinio da je Srbija danas bolja, ekonomski snažnija država u mogućnosti da mere institucionalne borbe protiv svih pošasti društva budu na pravi način i eliminisane.

- Za mir, za život, za iskrenu borbu protiv nasilja i svih pošasti našeg društva u petak 26. maja pokažimo u što većem broju jedinstvo i podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u toj borbi - zaključio je Jevtić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike