Srpska lista pozvala međunarodne predstavnike da spreče Kurtija da izazove haos na severu KiM

10.05.2023

15:49

0

Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, poručuju iz Srpske liste

Srpska lista pozvala međunarodne predstavnike da spreče Kurtija da izazove haos na severu KiM
Srpska lista - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Srpska lista saopštila je danas da je u cilju proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije antisrpski režim Aljbina Kurtija danas je doneo odluku kojom želi da nastavi postupak otimanja srpske zemlje od poštenih srpskih građana u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

"Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Kurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta", navedeno je u saopštenju.

Srpska lista pozvala je u ime srpskog naroda međunarodne predstavnike da hitno reaguju i spreče Kurtija u nameri da izazove sukobe i haos na severu Kosova i Metohije.

Smatraju da mu je to "očigledna namera, nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Kosova i Metohije iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja".

"Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima protiv ove antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Vlada takozvanog Kosova na današnjoj sednici usvojila je preliminarnu odluku o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok, koja je neophodna, kako su naveli, za sprovođenje projekata od javnog interesa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike