Srpska lista pozvala Srbe da ne nasedaju na provokacije Kurtijevog režima

21.04.2023

14:57

0

Autor: I.K.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe da u nedelju ostanu mirni

Srpska lista pozvala Srbe da ne nasedaju na provokacije Kurtijevog režima
Copyright Tanjug printscreen

Srpska lista pozvala je danas srpski narod na severu Kosova i Metohije da u nedelju 23. aprila ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije režima Aljbina Kurtija, čiji je jedini cilj da sprovođenjem izbora protera Srbe sa severa Kosova i Metohije.

"Srpska lista poziva na opšti bojkot ovih nedemokratskih izbora koje organizuje Kurti u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Neka 23. aprila sva biračka mesta budu prazna čime ćemo poslati jasnu poruku i Prištini ali i međunarodnoj zajednici. Srbi treba sa prezirom da gledaju sve one koji planiraju da izađu i učestvuju u ovom nelegalnom i nelegitimnom procesu koji je protivan interesu srpskog naroda", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Kaže se i da "smo dobro razumeli da Kurti hoće da bude okupacioni Gaulajter i da vlada u četiri opštine na severu Kosova i Metohija bez podrške naroda preko svojih okupacionih gradonačelnika".

Podsetimo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe da u nedelju ostanu mirni.

-Neka oni svoj najodvratniji posao obave, onda ćemo bar znati da imamo posla sa čistom okupacijom. Onda ćemo da vidimo koliko će da nas lažu oko ZSO. Prstom nećemo mrdnuti, rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike