Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zvanično potvrdio nakon sastanka u Vladi: Grad dobija Centralni prečistač otpadnih voda!

12.05.2023

17:46

0

U okviru prve faze, koja je u toku, izvode se radovi na Čeneju, u Kisaču, Almaškom kraju, Limanu 1 i Limanu 2, čija je vrednost preko 27 miliona evra - rekao je Đurić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zvanično potvrdio nakon sastanka u Vladi: Grad dobija Centralni prečistač otpadnih voda!
Copyright Foto: Screenshot Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić objavio je na svom Instagram profilu da zvanično počinje nova faza projekta “Čista Srbija”, najvećeg ekološkog poduhvata, u kojem je Novi Sad jedna od 14 lokalnih samouprava koja dobija sredstva za izgradnju potpuno novih kanalizacionih mreža.

-Ponosan sam što mojim Novosađanima zvanično mogu da potvrdim da počinje realizacija druge faze projekta “Čista Srbija”, vrednosti preko 25 miliona evra. U okviru prve faze, koja je u toku, izvode se radovi na Čeneju, u Kisaču, Almaškom kraju, Limanu 1 i Limanu 2, čija je vrednost preko 27 miliona evra. Obe faze finansiraju se iz budžeta Republike Srbije, i koristim i ovu priliku da uputim veliku zahvalnost Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na podršci i pomoći u realizaciji ovako obimnog projekta koji je od strateškog značaja za naš Grad. Značajno je i to da će u oviru ovog projekta biti izgrađen Centralni prečistač otpadnih voda, koji je od strateškog značaja za dalji razvoj komunalne infrastrukture i zaštitu životne sredine- stoji na Instagram profilu prvog čoveka Novog Sada.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike