U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom: Važno je održati sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu

09.05.2023

14:00

0

"Negujemo kulturu sećanja tako što se svakog 9. maja ovde okupljamo i polažemo vence za ljude koji su svojim životima nama dali da živimo slobodno i ostavili su nam nasleđe"

U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom: Važno je održati sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu
Milan Đurić - Copyright Tanjug

Polaganjem venaca na Spomen groblju, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom rezervnih voznih starešina i predstavnicima Vojske Srbije, obeležio Dan pobede nad fašizmom.


Đurić je istakao da je važno održati sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu budućim generacijama. 

- Za nas kao grad izuzetno je važno da nikada ne zaboravimo sve ove ljude koji su dali svoje živote i herojski se borili za slobodu. Negujemo kulturu sećanja tako što se svakog 9. maja ovde okupljamo i polažemo vence za ljude koji su svojim životima nama dali da živimo slobodno i ostavili su nam nasleđe koje i mi, a i generacije koje će buduće za nas živeti treba dalje da nastavimo da čuvamo, negujemo, gradimo i da živimo u zajednici sa principima tolerancije, rekao je Đurić.

Predsednik udruženja boraca Grada Novog Sada Milovan Vujić kaže da je važno očuvati mir i negovati tradiciju koja će se prenositi i na naredne generacije. 

- U ime toga mi kao potomci obeležavamo i tražimo da naši potomci obeležavaju ove značajne datume iz istorije NOB-a. Jugoslavija je pobedila sa jugoslovenskom narodnom armijom i izvojevala ovu pobedu i ovu slobodu, izjavio je Vujić. 
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike