Specijalni izaslanik EU: Zabrinut sam onim što sam čuo na severu KiM

12.05.2023

09:47

0

"Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije i da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju"

Specijalni izaslanik EU: Zabrinut sam onim što sam čuo na severu KiM
Miroslav Lajčak - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da ga je zabrinulo ono što je čuo tokom posete severu Kosova i Metohije i poručio da je potrebno izbeći svaku mogućnost eskalacije i u potpunosti se fokusirati na normalizaciju. 


Lajčak, koji je u četvrtak boravio na KiM, naveo je na Tviteru da mu je bilo važno da ponovo poseti sever KiM i razgovara sa različitim sagovornicima kako bi iz prve ruke stekao utisak o trenutnoj situaciji. 

- Ono što sam čuo zabrinulo me je. Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije i da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju - poručio je Lajčak. 

 

 


Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM i tom prilikom preneli zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, posebno na severu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.. 

Kako se navodi, sastanak će se održati u 10 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Bonus video 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike