"Srbija ne sme da stane": Brnabić - Sa protesta koji su navodno iskazivanje pijeteta prema žrtvama, čula sam samo “ostavka, ostavka"

11.05.2023

12:57

0

Premijerka je pozvala sve građane Srbije da se ujedine i pokažu pristojnost i poštovanje

"Srbija ne sme da stane": Brnabić - Sa protesta koji su navodno iskazivanje pijeteta prema žrtvama, čula sam samo “ostavka, ostavka"
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić boravila je danas u Kragujevcu na otvaranju haba kompanije Oracle u Državnom data centru u Kragujevcu.

Brnabić se već tokom završetka svog govora suočila sa dobacivanjem novinara televizije N1, koji je dok je premijerka držala govor vikao i postavljao pitanja. Iako su pitanja novinara bila planirana nakon svečanog otvaranja, to nije sprečilo novinare tajkunskih medija da još jednom pokažu svoju nepristojnost.

Ona je posle otvaranja, tokom izjava za medije, pokušala da odgovori na pitanja medija, ali ju je i u tome sve vreme prekidao novianar televizije N1, ne dozvoljavajući joj da završi nijednu rečenicu.

- Protesti pre neki dan su bili deklarativno iskazivanje pijeteta žrtvama. Oni su došli ispred Vlade Srbije, ja sam tada bila unutra i jednino što sam mogla da čujem iz kabineta jeste ostavka, ostavka, nikakvu gromoglasnu tišinu. Nisam čula pijetet prema žrtvama i njihovim porodicama - rekla je Brnabić.

Na pitanje televizije N1 zašto nije otišla da se upiše u knjigu žalosti, Brnabić je odgovorila da bi to bilo percipirano kao iskorišćavanje tragedija za politiku.

- Zato što bi bila politizacija tragedija. Vi biste prvi jedva dočekali da dođem i da to predstavite kao korišćenje tragedije. Nisam otišla zato što mislim da bi to bila politizacija tragedije, neki ministri jesu bili. Nemam problem da vam odgovorim ni na jedno pitanje kao što vidite, ali neću kao vi da koristim ovu tragediju za političke obračune. Vama hvala što ste još jednom pokazali koliko vam je stalo do svega - poručila je Brnabić novinaru N1 koji joj je bez prestanka upadao u reč.

Brnabić je pozvala sve građane Srbije da se ujedine i pokažu pristojnost i poštovanje.

- Takođe želim da pozovem sve pristojne građane Srbije da se okupimo 26. maja i da pokažemo da Srbija može da žali, da Srbija može da se ujedini, da Srbija jeste jedinstvena, da jesmo zajedno u ovim tragičnim vremenima. Pokažimo da možemo da nalazimo rešenja, i to reešnjea za neke najkompleksije probleme za koje neke druge zemje ne mogu da nađu rešenje. To smo takođe videli kao potvrdu u svim svetskim medijima - da je Srbija nakon dva dana izašla sa rešenjima koje neke druge zemlje nisu mogle ni da pokušaju da implementiraju nakon godina i godina ovakvih masovnih ubistava - kaže premijerka.

- Nama je sada potreban mir, potrebna nam je stabilnost, nije nam potrebno dodatno podizanje tenzija. Hoćemo da razgovaramo sa našim građanima kako iz svega ovoga možemo da izađemo jači i ujedinjeni. Ja želim da pošaljem poruku da uprkos svemu, Srbija ne sme da stane. Moramo se suočiti. Moramo da nastavimo da radimo, da se jačamo I razvijamo. Srbija ne sme da stane - poručila je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike